Susijengin Tuukka Kotti odottaa innolla MM-kisoja ja kertoo joukkueen olevan jo valmis historialliseen haasteeseen.

– Hyvillä fiiliksillä tässä ollaan. Hyvässä valmiudessa tuntuu joukkue olevan. Alamme hiomaan yksittäisiä juttuja vastustajiin nähden, Kotti valottaa SuomiKoris-sivustolle.

Suomi pelasi kovia harjoituspelejä ennen kisoja, joiden ansiosta Susijengi lähtee Kotin mukaan luottavaisin mielin kohti alkulohkon pelejä.

– Koko ajan mentiin pikkuisen eteenpäin. Hyviä matseja oli, mutta yksi isompi tappio Australiaa vastaan tuli huonon puolustuksen ja heittopelin myötä. Muuten meni hyvin ja kenraali Ranskaa vastaan oli hyvä, joten luottavaisin mielin lähdetään, Kotti kertoo.

Susijengi kohtaa avausottelussaan Yhdysvallat. Kotti pitää ottelua suurena haasteena ja unelmientäyttymyksenä.

– Ei jää varmasti paljoa aikaa miettiä, kun pitää jo juosta puolustukseen. Täytyy olla koko ajan hereillä ja välttää turhia pallonmenetyksiä. Meidän pitää pelata fiksusti ja tehdä oikeita valintoja kentällä.

– USA:ta vastaan on älyttömästi ekstralatausta. Sitä on miettinyt koko kesän. Pikkupojasta asti olen unelmoinut tästä ja turha miettiä paria tuntia ennen peliä yhtään mitään muuta, sillä kaikki jätkät odottavat tätä niin innoissaan.

Susijengin tueksi Bilbaoon on lähdössä noin kahdeksan tuhatta fania. Tästä Kotti on erittäin mielissään ja ei uskalla arvata, mitä heiltä voi odottaa.

– Sitä ei varmaan tajua ennen kuin näkee sen meiningin siellä. Voi vaan kuvitella sen tunnelman, koska jo Koperissa oli niin hurjaa kahden tuhannen fanin ansiosta. Kiva nähdä, miten jenkkipojat reagoivat siihen, että meillä on siellä 8000 fania. Fanit antavat meille ihan hirveän boostin, Kotti kertoo.

Jesse Happonen