Karhun valmistautuminen kaudelle 2014–2015 otti uuden pykälän silmään perjantaina, kun joukkue pääsi testaamaan pelitempoa ottelussa Uumajaa vastaan. Karhu joutui ottelussa taipumaan 75-84-lukemin.

Karhuluolaan oli saapunut Ruotsin pääsarjassa pelaava joukkue, josta löytyy mm. viime kaudella Hongassa pelannut takamies Omar Krayem. Uumaja oli aikaisemmin tällä viikolla hävinnyt pisteellä Lapuan Korikobrille ja voittanut viime kauden mestarin Tampereen Pyrinnön.

Karhun jenkkikolmikosta Greg Mangano ja Jermont Horton saapuivat maahan alkuviikosta ja sentteri Devonne Giles vasta torstaina, joten yhteisharjoituksia ei alle ollut saatu oikeastaan ollenkaan. Mangano joutuikin pelaamaan paljon sentterinä, koska valmentaja Sami Toiviainen ei halunnut ottaa turhia riskejä Gilesin kanssa.

– Gilesille annettiin muutama minuutti peliaikaa, mutta turhia riskejä aikaeron ja matkustamisen tuoman väsyn takia ei kannata ottaa, Toiviainen kommentoi sentterin otteita seuran sivuilla.

– Mangano ei ole parhaimmillaan sentterinä, mutta kun saadaan treenejä alle, niin hän pääsee omalle pelipaikalleen, Toiviainen jatkoi.

Yhteisharjoitusten puute näkyi niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Hyökkäys puuroutui ajoittain pallon siirtelyksi, kun nopeilla hyökkäyksillä ei saatu rikottua ruotsalaisten muuria. Puolustuksessa muutamat merkkausvirheet loivat vieraille heittopaikkoja, jotka he käyttivät tarkasti hyväkseen. Ensimmäisen kympin jälkeen Uumaja johtikin 26–22.

Heti peliin päästyään Giles teki pari koria ja jakoi tarkkoja syöttöjä. Takamies Bojan Sarcevic hääräili tutussa pallorosvon roolissa, aiheuttaen tukun menetyksiä vieraille. Uudet tulokkaat Antti Kanervo ja Juho Lehtoranta jättivät itsestään positiivisen kuvan.

– Antista tuli esiin toivottua johtajuutta ja hänen esityksensä oli hyvä kentän molemmissa päissä. Juho on monipuolinen pelaaja, joka voi pelata tarvittaessa useita eri pelipaikkoja, Toiviainen analysoi. Lentorannan kolmoset pitivät Karhun pelissä mukana ja puoliajalle mentiin lukemissa 38–44.

Kolmannen neljänneksen alku oli Karhulta hyvää peliä. Nopeasti joukkue kuroi vieraiden etumatkan umpeen ja Markus Moleniuksen donkkiin päättynyt nopea hyökkäys siirsi Karhun 49–47 johtoon, ennen neljänneksen puoliväliä. Uumaja kuitenkin ryhdistäytyi aikalisällä ja Karhun menetysten myötä otti johtoaseman takaisin haltuun.

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 54–62. Laajalla rotaatiolla pelannut Karhu ei lopulta pystynyt vieraiden voittoa uhkaamaan, vaan se kirjattiin ruotsalaisille lukemin 75–84.

– Peli oli tyypillistä hakemista ja säätämistä, mitä se yleensä on ensimmäisessä pelissä, Toiviainen kertoi.

– Ihan muutamia juttuja oli ehditty yhteisharjoituksissa käydä läpi ja niiden toteutus oli positiivista. Myös tauolla teimme pieniä muutoksia pelitapaan, ja olen tyytyväinen joukkueen kykyyn omaksua sellaiset muutokset nopeasti. Koskisen Jimi on sairastellut flunssaa, joka rupeaa nyt olemaan voiton puollella, Toivainen valotti pelitapahtumia.

Karhu jatkaa harjoituspelejä tiistaina, kun se kohtaa Lapualla Korikobrat.

– Lauantaina vierailemme SJK:n pelissä, sunnuntaina on yhdet ja maanantaina kahdet treenit, Toiviainen avasi joukkueen suunnitelmia ennen seuraavaa koitosta.