Susijengin fanien ilmiö ja fani-invaasio Bilbaoon ei ole jäänyt huomaamatta länsinaapurissa Ruotsissa. Ruotsissa on käynnistetty ”Moose Nation” faniprojekti, jonka toivotaan herättävän ruotsalaisfanit. Tulevaisuuden haaveissa olisi myös Suomen ja Ruotsin väliset maaottelut.

Jonas Morin ja Thomas Valtonen seurasivat vaikuttuneina Susijengin fanien edesottamuksia Bilbaossa ja saivat kipinän myös Ruotsin koripallomaajoukkueen kannattajatoiminnan herättämisestä.

Morin ja Valtonen loivat Facebookiin ”Moose Nation”-sivut ja jo reilun viikon aikana sivusto on kerännyt noin 1500 tykkääjää.

– Kun pukeudut Ruotsin väreihin, lajista riippumatta, tunnet alitajuntaisesti ”tämä on se missä haluan olla”. Miksei se olisi urheilulajissa jota me rakastamme, Morin kertoo Ruotsin koripalloliiton sivuilla.

Moose Nationin nopea suosio on osoittanut, että sille on kysyntää Ruotsin puolella ja koripalloinnostus on heräämässä myös siellä, vaikka ensi kesän EM-kisat jäivätkin haaveeksi. Tulevaisuuden tavoitteena onkin saada järjestetyksi Suomi-Ruotsi-maaottelut.

– Kahdessa päivässä yli tuhat ihmistä on ilmoittanut olevansa valmiina lähtemään laivalla Suomeen katsomaan, kun Ruotsi pelaa Suomea vastaan ja juhlimaan yhdessä Susijengin kanssa. Totta kai meidän pitää olla yhteyksissä Suomeen ja neuvotella aikatauluista ja saatavuudesta, mutta se on loistava idea ja erittäin inspiroiva, Ruotsin koripalloliiton markkinointijohtaja Johannes Wohlert toteaa.