Tapiolan Hongan päävalmentajan paikalle hyppää liigapelaajana paljon kokenut Tuomas Iisalo. Valmentajadebytantti myöntää, että alku ei ollut helpoin mahdollinen.

– Siirto pelaajasta valmentajaksi on ollut monimutkainen ja dynaaminen prosessi. Teen tiettyjä juttuja ensimmäistä kertaa. Olen saanut kokeneemmilta oppeja ja apua. Projekti käynnistettiin tyhjästä, mutta into ei ole vielä laantunut, Iisalo toteaa.

Vaikka valmennusvastuu onkin Iisalolle uusi asia, on toimintaympäristö läpikotaisin tuttu. Sen takia on mahdollista, että Honka ja Iisalo välttyvät pahimmilta sudenkuopilta.

– Tässä on etujakin. Sarja on tuttu, ja tiedän, millaista koripalloa siinä pelataan, ja miten siellä erotutaan. Isompi työ on siinä, että saa joukkueen pelaamaan sillä tasolla. Pelaajien rekrytointi ja scouttaaminen on varmasti helpompaa kuin muilla ensikertalaisvalmentajilla, hän sanoo.

Hongan joukkue on keski-iältään koko liigan nuorin.

– Paljon joukkueesta kertoo se, että olen -92 syntynyt ja toiseksi vanhin suomalainen. Treeneissä on ollut kilpailuhenkistä. Kesä on mennyt hyvin, eikä ole ollut vaikeuksia, Villematti Kopio valottaa.

Panu Markkanen

Twitter @PanuMarkkanen