Kolmella tappiolla sarjan aloittanut Tapiolan Honka saa perjantain Korisliigakierroksella vieraaksi niin ikään ilman voittoa vielä olevan Namika Lahden.

Kauden avausottelussa Tampereella Hongan nuori joukkue kärsi vielä kenties pienestä jännityksestä, mutta kaksi seuraavaa ottelua Katajaa ja Bisonsia vastaan ovat olleet lupauksia herättäviä. On syytä muistaa, että Hongan kauden avausvastustajina on ollut viime kauden mitalikolmikko, joten mitään jättiyllätyksiä tappiot eivät ole olleet.

Perjantaina Tapiolassa nähdään toivottavasti vähintään yhtä energinen Honka kuin kauden ensimmäisessä kotiottelussa lauantaina. Mahdollista on sekin, että loukkaantumisista kärsineet Tero Laitinen ja Ville Puotila tekevät ensiesiintymisensä tämän kauden Korisliigassa. Kapteeni Laitisen paluu olisi nuorelle joukkueelle tärkeä asia niin pelillisesti kuin henkisestikin. ”Taikuri” Puotila toisi päävalmentaja Tuomas Iisalolle lisää optioita takakentälle. Anton Odabasin paluu pelikentille tapahtuu sen sijaan tämän hetkisen tiedon mukaan aikaisintaan joulutauon jälkeen.

Namika Lahti on kovaa puolustava joukkue, jolta löytyy vahva aloitusviisikko, mutta syvyyttä myös vaihtopenkiltä uusien tulokkaiden Matias Ojalan ja Atte Pertun muodossa. Erinomaista juniorityötä tekevä seura tuottaa Hongan tavoin myös omia kasvatteja edustusjoukkueeseen. Kokoonpanosta löytyy kahdeksan seuran omaa kasvattia ja takamies Ilkka Vuorikin voidaan käytännössä lukea Namikan kasvatiksi.

– Namika on tällä kaudella hyvin ”lahelainen” jengi: kovaa puolustava, monipuolinen ja energinen. Bisons-pelin jälkeen meillä on ollut pari päivää aikaa saada toteutustamme paremmaksi tarkentamalla muutamaa pelillistä yksityiskohtaa. Meidän tuleekin jatkaa kehityksen tiellä, jotta pystymme vastaamaan Namikan heittämään haasteeseen. Molemmat joukkueet hakevat avausvoittoaan, joka tuo lisämausteen peliin, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo kertoo Hongan sivuilla.