Suomen koripallomaajoukkueen kapteenin Petteri Koposen venäläinen seurajoukkue BC Himki on aloittanut VTB-liigan puhtaalla pelillä voittamalla Minskin ja Avtodor Saratovin. Koponen on itsekin esiintynyt vakuuttavasti heittäen keskimäärin 17 pistettä ottelua kohden.

– Olemme saaneet hyvän startin kauteen. Meille tuli neljä uutta pelaajaa, ja näkisin että olemme yhteispelissä hyvällä tiellä.

– Erot ovat kuitenkin pieniä, ja muillakin on hyviä joukkueita, joten työntekoa pitää jatkaa. Jotain pitäisi joka tapauksessa tänä vuonna voittaa, eli vähintään yksi kannu on tavoitteena, Koponen sanoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Koposella on takana raskas MM-kisoihin huipentunut kesä, joka tuntui jonkin aikaa jaloissa, mutta alkaa nyt olla jo voitettu kanta.

– Takana on rankat kaksi kuukautta. MM-kisojen jälkeen olin poikki, ja lähdimme vielä perään pre-seasonille Liettuaan ja Espanjaan.

– Nyt ollaan takaisin kotona, kämppä on hoidettuna ja tavarat paikoillaan. Arki siis rullaa, ja fyysisesti sekä henkisesti on oikein hyvä fiilis, Koponen kertoo.

Koposen syksyyn mahtuu seurajoukkuekiireiden lisäksi myös osallistuminen hyväntekeväisyyskampanjaan miesten terveyden hyväksi. Takamies on aktiivisesti mukana Movember-kampanjassa, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen.

Kampanjaan osallistuvat miehet kasvattavat viiksiä marraskuun ajan, ja heille voi käydä kampanjan sivuilla lahjoittamassa rahaa. Naiset puolestaan voivat osallistua Movemberiin keräämällä rahaa, levittämällä tietoutta sekä tukemalla viiksiä kasvattavia miehiä.

– Haluan olla hyvissä asioissa mukana, ja Movember on tällainen. Viikset eivät sovi minulle, mutta voin näyttää kuukauden hölmöltä hyvän asian vuoksi, Koponen sanoo.

Koponen toimii niin sanottuna Mo Brona, ja hän on perustanut Movemberin Suomen sivuille myös Susijengi-nimisen joukkueen, johon hän haastaa mukaan koko Susiyhteisön.

– Toivon, että koko suomalainen koripalloyhteisö lähtisi mukaan keräämään rahaa hyvän asian puolesta ja ilmoittautuisi mukaan Movember-kampanjaan, Koponen sanoo.

Tästä linkistä https://www.movember.com/fi/register/ pääset ilmoittautumaan mukaan kampanjaan ja liittymään Koposen kipparoimaan Susijengiin.

Tuomas Peltonen