Karhu matkaa lauantaina Saloon. Vilpas löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan, eli juuri pudotuspeliviivan yläpuolelta. Salolaisilla on alla kaksi voittoa vieraista. Ensin se haki pisteet Korikobrilta 88–79 ja viime keskiviikkona Espoosta, jossa Honka kaatui lukemin 85–71. Ennen kahta voittoa, Vilpas oli hävinnyt neljä perättäistä ottelua.

Karhu löytyy sarjataulukon sijalta kolme. Karhulla on kasassa 10 voittoa ja neljä tappiota. KTP ja Kouvot ovat sarjataulukossa edellä.

Joukkueet kohtasivat lokakuun alkupuolella karhuluolassa. Silloin Karhu oli parempi lukemin 91–78. Tuo ottelu oli pitkään tasainen. Lopullisesti se kääntyi isäntäjoukkue Karhulle vasta viimeisellä neljänneksellä. Lokakuun ottelussa Vilppaalla oli kolmantena jenkkinä Paul Harrison, mutta hän on vaihtanut maisemia. Uutena pelaajana joukkueeseen on saapunut 201-senttinen sentteri Juan Pattillo. Hän on pelannut 10 ottelua 20,6 pisteen ja 9 levypallon keskiarvoilla.

Karhulla on alla surkea peli Tampereella viikko sitten. Pyrintö vei peliä täysin oman suunnitelmansa mukaisesti. Karhu ei saanut rakenneltua hyökkäyksiä tiukassa prässissä, ja kolmoset kolahtelivat rautoihin. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että lauantaina Karhun voittanut Pyrintö hävisi maanantaina vain yhdellä jenkillä pelanneelle jumbojoukkue Seagullseille.

– Vilpas löytänyt pelaamistaan viime aikoina. Pari hienoa vierasvoittoa, on varmasti nostanut itseluottamusta ja meillä tulee olemaan kova työ hakea vierasvoitto. Vilppaan peliä pyörittävä Darren Duncan on saanut kovaa kritiikkiä aina vaativalta salolaisyleisöltä. Viime otteluissa Duncan on vastannut huutoon ja hänen pelin tekemistä, sekä palloskriinipelaamista on katsottava todella tarkkaan. Will Walker on ollut tasaisin Vilppaan pelaaja ja hänen kaukoheittovoimansa on meillä kaikilla tiedossa. Joukkueen uusin tulokas Juan Pattillo on erittäin urheilullinen iso mies, jonka tila ja vauhti on saatava pois. Joukkueen suomalaisnimistä Kataja, Ikävalko ja vanha kunnon kolmospyssy Kaaresvirta on merkitty hyvin vahvasti meidän scouttipapereissa, Karhun valmentaja Sami Toiviainen analysoi lauantain vastustajaa Karhun sivuilla.

Toiviaisen mukaan Karhun valmistautuminen otteluun ei ole mennyt parhaalla mahdollisella tavalla.

– Meillä on aika rikkonainen harjoitusviikko alla. On ollut pikkuvaivoja sekä flunssaa liikkeellä, joten lauantainen iskukyky ja kokoonpano vielä pieni arvoitus, mutta selvinneen ennen pelin alkua.