Vilpas matkustaa keskiviikkona Lahden suurhalliin kahdella jenkillä ja sama homma toistuu perjantaina Kotkassa.

Darren Duncan (14.4/4.1/5.7 syöttöä) on pelannut viime aikoina upeasti pelinjohtajan roolissa. Vaikka heiton kanssa on ollut ongelmia, syötöt ovat löytäneet pelikaverit tehokkaasti. Pyrintöä vastaan Tampereella 14, Honkaa vastaan Espoossa kahdeksan, Katajaa vastaan Joensuussa kuusi ja viimeksi Pyrintöä vastaan kotihallissa 10 koriinjohtavaa syöttöä ovat kovia lukuja.

William Walker (17.5/8.0) aloitti liigauransa tarkkana kolmen pisteen pyssynä, mutta Honka-peliä lukuunottamatta (3p 5/9) sihti on ollut kadoksissa. Joulun jälkeisissä viidessä pelissä Walkerin tarkkuus on ollut kaarella 5/26, kakkosissa sentään onnistumisprosentti on ollut 50%. Selvää kuitenkin on, että Juan Pattillon lähdön jälkeen Walkerin merkitys joukkueessa kasvaa.

Huonon onnen Pattillo pelasi viimeksi Pyrintöä vastaan seitsemän minuuttia ennen kuin polvi paukahti. Se nosti Sakari Salmisen uuteen rooliin ja hienosti Sakke huutoon vastasi. Reilussa 30 minuutissa syntyi 14 pistettä ja 12 levypalloa. Taistelun puutteesta aina hymyilevää Salmista ei ole koskaan voinut syyttää.

Vilpas lähtee peliin voitto taskussa. Pyrintö kaatui perjantaina Salohallissa iloisella ilmeellä 20 pisteellä ilman Pattilloa, Kaaresvirtaa ja Hännistä. Se antaa taatusti lisäpotkua joukkueelle.

– Uskoisin, että olemme nyt parempi joukkue liikuttamaan palloa, mutta levypallopelaaminen muuttuu haastavammaksi. Toisaalta kentälle saadaan viisi miestä, jotka omaavat kolmen pisteen heittouhkan. Sitä pitää käyttää hyväksi. Joukkueessa ei varmasti ole yhtä paljon talenttia, mutta se toimii yhtenäisemmin molemmissa päissä, arvioi Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki seuran sivuilla.

Ilahduttavaa on myös Sami Ikävalkon nousujohteinen kausi. Sami on noussut Vilppaan tehokkaimmaksi kotimaiseksi 9.4 pisteen keskiarvolla. Alaraajavammasta kärsivän Ville Hännisen pelaaminen Lahdessa näyttää heikolta.