Karhu tarvitsi täydet 40 minuuttia ja jatkoajankin, mutta onnistui palaamaan voittajaksi Korisliigassa lauantaina. Kotijoukkue Namika Lahti teki vieraiden tehtävän vaikeaksi, mutta Karhun levypallot, erityisesti hyökkäyskorilla ja laaja rotaatio palauttivat Karhun voittajaksi, kolmen perättäisen tappion jälkeen. Loppunumerot Karhulle 98–95 (97–97, 44–41).

Karhun voitto perustui laajaan rotaatioon, sillä ratkaisuhetkillä avainmiehet olivat tuoreita. Erityisesti Niko Mattilan esitys ilahdutti monia. Mattila on saanut jopa tarpeetonta kritiikkiä omilta faneilta, sillä niillä pienillä minuuteilla, joita mies on valmentajalta saanut, ei ihmeitä voi tehdä. Nyt Mattila onnistui ja sai peliaikaakin runsaat 18 minuuttia. Karhu oli myös ylivoimainen levypalloissa. Se vei ne numeroin 47–33 ja haki peräti 18 hyökkäyslevypalloa. Iso osa niistä napattiin ratkaisuhetkillä neljännen neljänneksen lopussa ja jatkoajalla. Tämäkin kertoo kotijoukkueen hyytymisestä. Karhu takkusi kolmosten kanssa (3p 24 %), mutta tarkat vaparit (1p 84 %) ja kakkoset (2p 58 %) sinetöivät voiton.

– Ensimmäiset viisi minuuttia meidän hyökkääminen oli aivan hirveää, Karhu valmentaja Sami Toiviainen kertoi pelin alusta Karhun sivuilla.

– Sitten Niko tuli hienosti penkiltä ja osoitti arvostelijoille pelitaitonsa. Samoin Allu (Aleksi Huuskonen) ja Juho (Nenonen) pelasivat hyviä minuutteja penkiltä, kun aloitusviisikon toipilaat takkusivat pelinsä kanssa. Penkiltä tullut oli iso osa voittoa tänään, sillä niin jaksoimme painaa loppuun asti.

– Levypallopelaaminen oli tänään loistavaa. Henkisesti iso voitto, ehkäpä pahin meidän kannalta taittui nyt. Tästä on nyt hieno palata omaan kotiluolaan, loistavien fanien eteen ja jatkaa kohti pudotuspelejä, Toiviainen päätti.