KTP-Basket sai kesällä päävalmentajakseen Saksan vuosinaan pesunkestäväksi ammattilaiseksi varttuneen Anton ”Ponttis” Mirolybovin, 37, jonka avauskausi kotkalaisseuran peräsimessä on ollut menestyksekäs.

Kotkalaiset ovat pysyneet koko 40 ottelun runkosarjan ajan Korisliigan kärjessä paria notkahdusta lukuun ottamatta – ja notkahduksetkin ajoittuivat maaliskuulle, jolloin KTP kokeili uusia juonia pudotuspelien varalta.

– Kun Jukka (Matinen) palasi mukaan loukkaantumisen jäljiltä, se muutti joukkueen rakennetta ja meidän pelimme oli sen myötä vähän aikaa hajallaan. Kokeiltiin siinä samassa vähän uusia asioita ja siinä tuli pari peliä takkiin. Nyt olemme kuitenkin saaneet tarvittavat toimenpiteet tehtyä ja kurssin käännettyä, joten ihan luottavaisin mielin mennään, Mirolybov pohdiskelee Koripalloliiton haastattelussa.

”Ponttis” kiinnittää huomionsa Korisliigan pudotuspelien ennalta-arvaamattomaan luonteeseen. Helsinki Seagullsin Mirolybov mieltää haastavaksi vastustajaksi, jossa riittää pureskelemista.

– Seagulls pelaa erittäin ikävällä tavalla; kovaa, fyysisesti, vahvuuksiensa mukaan ja äärimmäisen hyvin yhteen. Sen takia meidän pitää olla koko ajan hereillä ja pidettävä huoli siitä, ettemme päästä heitä kontrolloimaan pelejä.

KTP ja ToPo pelasivat lukemattomia kiihkeitä kohtaamisia kultaisella 1990-luvulla, ja myös uuden vuosituhannen puolella Kotkan ja Helsingin joukkueiden mittelöt ovat olleet yleisölle mannaa.

– Kaksi Kisahallissa pelaamaamme matsia ovat muistuttaneet pitkälti 90-luvun klassikkomatseja. Siinäkin mielessä makeaa, että pääsemme nyt playoffseissa ottamaan toisistamme mittaa, Mirolybov heittää.