Seagulls kohtaa Korisliigan puolivälierissä runkosarjan voittaja KTP:n. Seagulls varmisti pudotuspelipaikkansa vasta viimeisenä joukkueena, stadilaisten iskukykyä on syytä olla aliarvioimatta.

Tämän voi todeta myös runkosarjavoittajan ja ”Lokkien” neljästä runkosarjan kohtaamisesta.

– Kolme erittäin tiukkaa tappiota ja yksi kohtalaisen iso voitto alla. Molemmat ovat nopeatempoista korista pelaavia joukkueita, molemmilla on koreja tekevä pelintekijä ja hyvä iso pelaaja, kummallakin paljon liigaa nähneitä suomalaisia, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas listaa joukkueiden ominaisuuksia Koripalloliiton tiedotteessa.

– Suurin ero tulee ehkä puolustuspäässä, sillä KTP on joka tilanteessa äärettömän aggressiivinen ja me taas joissain ratkaisuissa maltillisempia. Odotuksissa on todella fyysinen, intensiivinen ja mustelmarikas sarja ja olen ihan varma, että kolmessa ottelussa tämä ei ratkea.

Leveällä rotaatiolla pudotuspeleihin vyörynyt Seagulls vahvistui vielä juuri ennen runkosarjan loppua Hongasta saapuneella 206-senttisellä ja 19-vuotiaalla superlupauksella, Anton Odabasilla. Larkaksen arvion mukaan ”Oda” voi olla jopa pudotuspelien musta hevonen.

– Meillä oli ennen Odan saapumista käytännössä yhden pelaajan vaje sisäpelaajan paikalla, emmekä kestäneet sillä saralla yhtään loukkaantumista. Odalla on tietenkin kova työ omaksua kuukaudessa se, mitä muut ovat harjoitelleet puoli vuotta, mutta runkosarjan kahdessa vikassa matsissa Oda osoitti, että hänestä voi olla meille paljonkin iloa pleijareissa.

Larkas odottaa tulevista peleistä tiivistunnelmaisia.

– Kiivaita pelejä ja hyvää tunnelmaa tiedossa. Kotkalaiset varmasti saapuvat Helsinkiin ja luotan, että helsinkiläisiäkin lähtee Kotkaan. Eniten kuitenkin mietityttää, ollaankohan minä ja Ponttis enää kavereita pleijarisarjan jälkeen, Larkas naurahtaa kollegansa suuntaan.​