Runkosarja on takanapäin ja pudotuspelit saadaan vihdoin käyntiin viikonloppuna. Ensimmäiset pelit pelataan lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantaina ohjelmassa on kolme ottelua. Runkosarjan voittaja KTP aloittaa ottelunsa vieraissa Seagullsia vastaan. KTP tuomittiin menettämään kotietunsa lisenssisekoilujen jälkeen. Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas ei kuitenkaan näe juuri etua muuttuneesta tilanteesta.

– Se on hyvä etu matkustamisen kannalta, mutta täytyy muistaa, että otimme ainoan voittomme KTP:stä Karhuvuoressa, Larkas heittää SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

KTP ja Seagulls ovat pelanneet tasaisia otteluita tämän kauden aikana. KTP vei niukasti kolme ottelua nimiinsä ja Seagulls oli kertaalleen selvästi parempi. Larkas odottaakin tiukkaa ottelusarjaa.

– Olemme tasaiset joukkueet ja päivän kunto sekä heittopeli varmasti ratkaisee paljon. Yhdessä ottelussa he heittivät kolmoset 12/24 ja voittivat kuudella pisteellä. Meidän on pystyttävä pakottamaan heidät huonompiin heittoihin ja saatava kättä eteen, Larkas miettii.

– Kiivas kamppailu on tulossa. KTP on pelitempoltaan liigan kovin joukkue ja me olemme varmaan myös siellä aika kärkipäässä. Intensiivisiä otteluita on tulossa ja on pystyttävä pitämään yllä kovaa tempoa. Se joukkue on vahvoilla, kumpi pystyy hidastamaan toisen peliä ja ottamaan ensimmäiset hyökkäysvaihtoehdot pois. Viisikkopelaaminen korostuu, Larkas jatkaa.

Usein kuuluu puhuttavan ”playoffs-koripallosta”. Larkas myöntää, että pudotuspeleissä on omanlaisensa virinä verrattuna runkosarjan peleihin ja siinä mielessä sanonta pitää paikkansa.

– Pudotuspeleihin vastustajaan pystyy perehtymään tarkemmin. Kun runkosarjassa sinulla on 15 päivässä viisi peliä, niin siinä ei välttämättä niin tarkkaan ehdi vastustajaan aina perehtymään. Kun meidän pudotuspelipaikka varmistui, niin aloimme jo uusien asioiden opettelun ja samalla pystyy paremmin perehtymään toisen joukkueen vahvuuksiin. Pudotuspeleissä muodostuu varmasti pareja joissa toinen pääsee hieman toisen pään sisään ja niitä pitää uskaltaa käyttää hyväksi. Näissä peleissä kaverisuhteet pistetään sivuun eikä pelin jälkeen mennä heittelemään kavereiden kanssa läppää, vaan kännykät ovat pelin jälkeen sivussa ja keskitymme pelkästään voittamaan.

Myös pudotuspelien panokset tuovat oman lisänsä peleihin.

– Nämä ovat nyt tulos tai ulos –pelejä. Jos et voita kolmea peliä, niin kausi on ohi. Paine on eri tasolla kuin runkosarjassa. Pudotuspeleissä pitää olla lyhyt muisti. Voiton jälkeen ei auta jäädä leijumaan ja tappion jälkeen katseet käännetään nopeasti seuraavaan peliin eikä auta jäädä kärvistelemään, muistuttaa Larkas.

Lauantaina kahdessa muussa ottelussa Bisons isännöi Kouvoja ja Kataja Namika Lahtea. Sunnuntain ainoassa pelissä kohtaavat Karhu ja Pyrintö.

Salttu Forsström