Joensuun Kataja ja Kauhajoen Karhu pitivät kotikentillä pintansa ja ottivat ratkaisevat voitot puolivälierissä.

Kataja ei antanut Lahdelle mitään mahdollisuuksia, vaan otti selvän 87-62-voiton ja eteni välieriin.

Kataja karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla, kun se johti tauolle mentäessä 42-27. Namika ei saanut kiriä aikaiseksi eikä Katajan johtoasema ollut missään vaiheessa uhattuna.

Katajalta Robert Arnold oli jälleen tehokas 23 pisteellä ja Teemu Rannikko heitti 20 ja syötti yhdeksän. Kenneth Horton saalisti 16 pistettä. Lahtelaisilta David Gonzalvez oli tehokkain 23 pisteellä, Kevin Tiggs merkkautti 17 pistettä ja Ryan Wright 14.

Karhu ja Pyrintö kävivät tiukan taistelun voitosta, joka ratkesi viime hetkillä 83-75 Karhun voittoon. Koko ottelun pitkälti pimennossa ollut Karhun Greg Mangano nousi isoon rooliin, kun hän heitti puolitoista minuuttia ennen loppua kolmosen sisään nostaen Karhun seitsemän pisteen karkumatkalle eikä Pyrintö ehtinyt kuroa eroa enää kiinni.

Juho Lehtoranta oli kovassa vireessä heittäessä 19 pistettä Karhulle ja Jermont Horton ylsi samaan. Bojan Sarcevic upotti 12 ja Greg Mangano 10. Pyrinnöltä Damon Williams heitti 27 pistettä, Bryan Hopkins upotti 21 ja J’Nathan Bullock 13 pistettä.

Välierissä Kataja kohtaa Karhun ja Bisons KTP:n.