Seitsemänkymmenen ottelun (Korisliiga ja VTB-liiga) runkosarjan ja kahden avainpelaajan, Matti Nuutisen ja Ville Mäkäläisen, kaudet päättäneiden loukkaantumisten jälkeen moni uskoi, että Kouvot olisi saattanut muodostua puolivälierävaiheessa Bisonsille liian kovaksi palaksi purra. Toisin kuitenkin kävi.

Bisons löylytti kouvolalaisia suoraan otteluvoitoin 3-0 ja lunasti itselleen pari arvokasta lepopäivää ennen välieräpaineja KTP:ta vastaan.

– En olisi ennen puolivälieriä uskaltanut luvata, että sarja päättyy kolmessa ottelussa. Nähdäkseni pelasimme kuitenkin suurimmaksi osaksi erinomaisen hyvää koripalloa, vaikka olimme lipsahtaa toisen osaottelun lopussa, ja vaikka Kouvot oli todella hyvä kolmannessa osaottelussa, Bisons-koutsi Greg Gibson arvioi Koripalloliiton haastattelussa.

Mäkäläisen ja Nuutisen kevättalven loukkaantumiset tulivat Bisonsille vaikeaan vaiheeseen, mutta jokaisessa pilvessä voi olla kultareunus. Kahden mestaruuden takuumiesten poissaolot ovat pakottaneet muun Bisons-ryhmän kasvamaan nopeammin yhteen.

– Emme ole voineet piiloutua leveän rotaation taakse, vaan ehjät jätkät ovat päässeet ottamaan enemmän vastuuta kuin ehkä oli aikomus, puntaroi Gibson.

Tuukka Kotti, Ian Hummer ja Pierre Jallow onnistuivat erinomaisesti korin alla puolivälierissä. Anthony Hilliardin ja Martin Zenon kokemus ja johtajuus ovat vertaansa vailla. Antto Nikkarinen on kasvanut aivan ehdottomasti joukkueen johtohahmoksi, Roope Ahoselta on odotettavissa hyviä minuutteja. Meillä on riittävästi aseita.

Välierissä Bisons saa viimevuosilta tutun KTP:n. Viime kaudella joukkueet kohtasivat pronssipelissä ja toissavuonna finaalissa. Kotkalaisten vahvuudet on merkitty Gibsonin papereihin paksulla värikynällä.

– KTP tykkää pitää vauhtia. Brandon Jefferson ja LaMonte Ulmer juoksevat kenttää kuin hullut. Jukka Matinen, Timo Heinonen ja Joonas Lehtoranta tulevat perässä ja heittävät kolmosia. Kenneth Simms puolen kentän hyökkäyksen ankkurina. Jos KTP:lle häviää levypallotaistelun ja heidät päästää kontrolloimaan tempoa, ei hyvä heilu.