Karhu joutui antautumaan kotisalissaan Katajalle ja menetti näin ensimmäisessä ottelussa ansaitsemansa kotiedun. Karhun päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan ottelu ratkesi lopulta pieniin asioihin.

Toiviaisen mukaan Katajan vahva alku jätti Karhun hieman polkemaan paikoilleen.

– Kataja oli erittäin paljon parempi kuin ensimmäisessä pelissä. Varmaan vähän jäimme telineisiin ja ihmettelemään, kun Kataja nosti intensiteettiä myös hyökkäyspäässä. He tulivat aggressiivisemmin niihin tilanteisiin. Valmistautumisessa otan sen piikkiini, että vaikka heti torstaina aloin puhua, että älkää kuvitelko minkään olevan näin helppoa, niin pelin tempo ja fyysisyys oli aika kevyttä verrattuna siihen mitä se oli tänään, mutta ei se vielä riittänyt, Toiviainen pohdiskeli lehdistötilaisuudessa.

– Teimme paljon pieniä henkilökohtaisia virheitä. Teimme joukkuetaktisesti pari asiaa, mutta tällainen määrä pikkuvirheitä, niin kyllä ne maksavat.

– Me pystymme parempaan, se on selvä ja he pystyvät parempaan, joten ihan mukava lähteä kolmanteen peliin.

Karhu taisteli itsensä ylös sillasta, kun se oli jo 20 pistettä tappiolla, mutta nousi lopulta kolmen pisteen päähän. Kataja purki ovelalla kuviolla Karhun koko kentän prässin päätyrajatilanteessa ja Ken Horton pääsi karkaamaan ja upotti korin saaden vaparin vielä kaupan päälle. Sitä myöten peli oli käytännössä taputeltu.

– Tässä oli jotain hyvääkin tulla 20 pisteen takaa kolmeen pisteeseen. Sitten heidän hieno oman pään päätyrajakuvio ja meidän isot miehet olivatkin menneet vaihtamaan miehensä toisinpäin ja Kataja osasi käyttää sen hienosti. Pikku juttuja, Toiviainen harmitteli.