Kataja juhli tällä kaudella historiansa ensimmäistä Suomen mestaruuttaan. Päävalmentajaksi palaava Jukka Toijala ei aio lähteä tekemään mestarijoukkueeseen mullistavia muutoksia.

Tällä kertaa joukkueenjohtaja Jukka Törmälä ei ollut ensimmäisenä neuvotteluyhteydessä ”uuteen” tulijaan, sillä Kataja-miehistön konkariosasto ehti osoittaa omaa aktiivisuutta asiassa.

– Olen erittäin otettu siitä että ensikontakti tuli pelaajapuolelta, Toijala sanoo Katajan sivuilla.

Toijala johdatti Katajaa viimeksi toissa kaudella, mutta kauden jälkeen pankki tyhjeni, kun usea luottopelaaja vaihtoi maisemaa. Tämän kauden Kataja oli rakennettu muutaman kokeneen yksilön sekä nuorten pelaajien varaan ja se toi lopulta mestaruuden. Toijala odottaakin pääsevänsä työskentelemään jälleen nuorten pelaajien kanssa.

– Kun aloitin Kouvoissa reilu kahdeksan vuotta sitten rekrytoimme seuraan parin vuoden aikana hyviä nuoria pelaajia: Matti Nuutinen, Antti Kanervo, Antto Nikkarinen ja Ilari Seppälä. Viimeiset vuodet olen valmentanut aika ”vanhaa” joukkuetta, joten odotan innolla että pääsen takaisin haalarihommiin ja opettamaan ja kehittämään nuoria pelaajia, Toijala hehkuttaa.

– On myös selvää, että sen identiteetin minkä joukkue Pekka Salmisen ja Tuomas Ojan kanssa loi tulee jatkua. Tämä tarkoittaa tiivistä yhteistyötä valmennuksen sekä kokeneempien pelaajien kanssa. Teemu (Rannikko) ja Pete (Virtanen) tulevat siirtymään jossain vaiheessa valmentajiksi, joten on luonnollista että vastuuta jaetaan edelleen tälle kokeneelle mestarikaksikolle.

Tuomas Oja jatkaa apuvalmentajana ja olen kuullut hänestä pelkästään positiivisia asioita. On hienoa että apuvalmentaja on läsnä jokaisessa harjoituksessa – se mahdollistaa monia eri asioita harjoitteluun liittyen.

Pelaajista Katajassa jatkavat Jesse Niemi, Tommi Huolila, Teemu Rannikko, Marius Van Andringa, Nicolai Hvidberg Andersen ja ilmeisesti myös siis Petri Virtanen, joka vielä ainakin tällä hetkellä on virallisesti ilman sopimusta. Myös koko huoltoryhmä on jatkamassa.

– Upeaa, että viime kauden joukkueesta jatkaa niin moni. Vahvistusten osalta on liian aikaista vielä sanoa mitään, mutta meidän tulee olla huolellisia siinä minkälaisia kavereita tänne haluamme. Tässä keskustelussa ovat mukana valmentajien lisäksi kokeneemmat pelaajat kuin myös tuore tj, Toijala viittaa Ville Tuomiseen, josta tulee Katajan uusi toiminnanjohtaja.

Toijala on silminnähden iloinen päästessään työskentelemään myös Tuomisen kanssa.

– Villen tulo seuraan on todella mahtava uutinen. Olen jo jutellut hänen kanssaan ensi kauden asioista ja uskon että hän pystyy auttamaan monella eri tavalla myös joukkuetta ja valmennusta. Tarkoitan tällä siis myös valmennukseen liittyviä asioita.

– Kataja on jälleen edelläkävijä tässä asiassa. Se, että tj on piinkova koripalloammattilainen, auttaa meitä monella eri tavalla, Toijala päättää.