Himki pelasi selkä seinää vasten VTB-liigan välierissä Lokomotivia vastaan, mutta onnistui tasoittaa otteluvoitot. Himki vei neljännen finaalin nimiinsä 76-67.

Himki tuli otteluun ryminällä ja hyökkäyspeli rullasi hienosti. Himki vei toisen neljänneksen nimiinsä 28-9 ja lähti tauolle 50-28-johdossa. Lokomotiv kuitenkin kuroi eroa yhdeksällä ja päätösneljänneksellä saatiin vielä jännä peli aikaiseksi, kun Lokomotiv kiri parhaimmillaan kuuden pisteen päähän.

Petteri Koponen pelasi ottelussa 29 minuuttia ja pussitti sinä aikana kymmenen pistettä. Koposen kakkonen minuutti ennen loppua kuitenkin katkaisi Lokomotivin pyristelyt, kun hän nosti joukkueensa kahdeksan pisteen johtoon ja ero oli liian suuri Lokomotivin kurottavaksi. Lopussa Koponen heitti vielä vapaaheitot sisään ja peli oli paketissa. Lisäksi Koponen tilastoi kaksi levypalloa ja viisi syöttöä.