Neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihin valmistautuvan Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann muistelee, kuinka pitkän matkan Suomi-koris on viimeisen kymmenen vuoden aikana kulkenut.

Suomi pelasi koko 2000-luvun alkupuoliskon Euroopan B-divisioonassa. Lisäksi Suomen kaikki poikamaajoukkueet pelaavat tällä hetkellä Euroopan A-tasolla, joka vielä vuonna 2006 oli kaukainen haave. Vain perinteisen väkeviin koripallomaihin lukeutuvat Espanja, Italia, Latvia, Liettua, Ranska, Saksa, Serbia ja Turkki ovat samassa asemassa.

– Puhumme siitä, että suomalainen joukkue olisi mitaleilla EM-kisoissa. Se voi kuulostaa hullulta näin kovalla kilpailutasolla, mutta se on mahdollinen tavoite. Tälle tavoitteelle ei ole aikajännettä, vaan se toteutuu hiljakseen. Nuorten pelaajien taso nousee koko ajan, arvioi Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

Päävalmentajan mukaan menestys ei kuitenkaan tule itsestään.

– Tämä vaatii sen, että meillä jonkinlainen on visio ja strategia. Satsataan urheiluun, satsataan päivittäiseen tekemiseen ja sen peruspilareihin: pelaajiin, valmennukseen ja olosuhteisiin Dettmann sanoo.