Susijengi on hionut jo muutaman viikon ajan kuvioitaan syksyn EM-kisoja silmällä pitäen. Nyt joukkue valmistautuu ensimmäiseen harjoitusotteluunsa leirin aikana. Susijengi kohtaa huippumaa Ranskan lauantaina Tampereella. Tätä nykyä joukkueen konkariosastoon lukeutuva 28-vuotias Mikko Koivisto on nauttinut leireilystä ja odottaa innolla tulevia koitoksia.

– Kovaa ollaan menty ja kaikki antaa kaikkensa. Leirien alkuvaiheessa vauhti on hirvittävä, mutta pää ei ole vielä ehkä samalla tavalla mukana. Mitä pidemmälle tässä mennään, niin sitä paremmaksi yhdessä pelaaminen muuttuu. Odotamme innolla, että päästään testaamaan näitä harjoiteltuja juttuja pelissä oikeata vastustajaa vastaan, Koivisto sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Heittävän takamiehen oma kausi saksalaisessa Frankfurt Skylinersissa ei ollut helpoimmasta päästä.

– Aika kaksijakoinen kausi takana. Alkusyksy meni hyvin, mutta sitten alkoi ongelmat erilaisten loukkaantumisten kanssa. Ei pystynyt oikein pelaamaan eikä treenaamaankaan.

Miehen itsensä mukaan pelikunto on kuitenkin tuloillaan.

– Mitä enemmän tekee, niin sitä paremmalta tuntuu. Vielä vähän on pelirytmissä hakemista. Ei ole päässyt tekemään niin paljon, mihin aiemmin on tottunut. Uskon kuitenkin vahvasti, että pelirytmi tulee ajan myötä kuntoon, Koivisto kertoo.

Koiviston tulevat kuviot seurajoukkuetasolla eivät ole vielä selvillä.

– Olen nyt viimeiset puolitoista kautta pelaamaan ulkomailla, joten se on myös ensi kaudelle ykköstavoite. Pitää vain olla oikea tilanne ja organisaatio. Totta kai on mahdollista myös pelata Suomessa, se ei ole ikinä poissuljettu vaihtoehto.