Susijengi ja Gerald Lee jr. pelaavat perjantaina 28.8. viimeisen valmistavan maaottelunsa ennen ensi viikolla alkavia EM-kisoja. Susijengin tulikokeena toimii kookas Ukraina, jolle Suomi hävisi Sloveniassa pelatussa huipputurnauksessa 75-70. ”Junnu” Lee odottaa Susijengi-fanien äänekästä kannustusta, kun Suomi hakee revanssia Ukrainasta.

Lee on ollut Susijengin kovan onnen soturi, kun 208-senttistä ja 102-kiloista järkälettä ovat koetelleet vastoinkäymiset. Maajoukkuekesän aikana Leellä on ollut pientä vaivaa aina kipeistä nivusista sijoiltaan menneeseen sormeen.

– Viime viikko taisi olla ensimmäinen ehjä viikko tänä maajoukkuekesänä, mutta siitä lähtien olen ollut terveenä, Lee sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Slovenian viikonloppu oli vielä vähän hakemista. Sain hyviä heittoja, mutta heitin ne vielä päin puuta. Tästä se kuitenkin lähtee.

Sloveniassa koko Susijengi haki vielä roolejaan ja kollektiivista identiteettiään, kun pitkäaikainen kokenut kaarti on siirtynyt katsomon puolelle. Leen mukaan Sloveniassa joukkue oppi, että Susijengin torahampaat tarvitsevat vielä teroitusta.

– Opimme sen, että joukkuepelimme ei ole vielä täysin kasassa ja emme ihan pysyneet ihan konseptissa. Puolustuksessa pitää saada kuntoon ihan perusjutut, kuten postin tuplaukset ja kunnolliset hedget palloskriineihin.

– Uskon kuitenkin, että aika auttaa. Muutamat treenit nyt on turnauksen jälkeen alla ja huomenna Ukrainaa vastaan me olemme jo aivan uusi joukkue.