Susijengi pelaa kenraaliharjoituksensa perjantaina. Helsingin Jäähalliin saapuva Ukraina sijoittui vuoden 2013 EM-kisoissa kuudenneksi.

Koperissa viime viikonvaihteessa Ukraina aiheutti Suomelle harmaita hiuksia järkälemäisillä sisäpelaajillaan, joista erityisesti Kirilo Fesenko (218 cm/127 kg) osoittautui vaikeaksi pideltäväksi.

– Ukrainalla on todella isoja jätkiä, joilla on perustaidot hyvällä mallilla. Nuo isot eivät ole pelkästään isoja ruhoja, vaan he myös liikkuvat todella hyvin, Susijengin sentteri Gerald Lee junior muistuttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Fesenkon kanssa painiessa kuluu fyysisesti aika nopeasti, vaikka itselläkin on tuota massaa aika paljon. Viime pelissä otin vähän tyhmiä virheitä, mutta onhan se selvää, että tuommoiset pelaajat osaa ne virheet myös kerätä. Ei Fesenko ole turhaan ollut NBA-varaus ja pelannut Euroopan suurjoukkueissa.

Susijengi meinasi ottaa puolustusvoiton heittopelin takerrellessa, mutta ukrainalaispelaajat heittivät lopussa sisään kylmäpäisiä heittoja kaukaa kaaren takaa. Leen mukaan tavoitteena on hakea perjantaina revanssi kotiyleisön edessä.

– Voittoa tästä pelistä pitää tavoitella. Parempi lähteä kisoihin voitto alla. Kotiyleisön edessä pelaaminen on aina semmoinen kokemus, jota odottaa aina innolla. Vielä kun meidän fanit on onneksi aika äänekkäitä, niin heistä saa tahtoa ja voimaa ylittää itsensä.

Suomen ja Ukrainan välinen ottelu alkaa kello 19.00.