Viikonloppuna alkaviin EM-kisoihin valmistautuvan Susijengin Matti Nuutinen, 25, siirtyy kaudeksi 2015/2016 Kreikan pääsarjaan nousseeseen Arkadikos BC:hen. Nuutinen odottaa inolla uusia haasteita.

Kaarinan Uran kasvatti teki viime kaudella Loimaa Bisonsille keskimäärin 11,7 pistettä ja 5,1 levypalloa ottelua kohden. Nuutinen pelasi Bisonsissa viimeiset neljä kautta voittaen kahdesti SM-kultaa.

– On ollut unelma ja tavoite jo pitkään, että pääsee ulkomaille pelaamaan ja nyt se toteutuu. Vielä kun pääsee noin hyvään sarjaan, niin voi olla todella iloinen, Nuutinen kommentoi siirtoaan Koripalloliiton tiedotteessa.

– Koko kesän on tullut pientä kyselyä eri paikoista, mutta nyt viimeisen viikon aikana vielä vähän enemmän. Kreikassa oli parikin joukkuetta, jotka olivat kiinnostuneita, mutta tämä paketti tuntui hyvältä.

Nuutinen siirtyi liigakentille jo 17-vuotiaana Kouvoihin, josta matka jatkui kolmen kauden jälkeen Saloon ja sieltä Loimaalle. Kaudella 2011/2012 Nuutinen valittiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Miesten maajoukkueessa eli Susijengissä Nuutinen on pelannut urallaan 35 ottelua pistekeskiarvolla 3,0. Nuutinen valittiin Susijengin tusinaan, joka aloittaa EM-kisaurakkansa viikonloppuna Montpellierissä.