Vilpas pääsee pitkästä aikaa aloittamaan kauden kotihallissaan, kun se isännöi lauantaina Tampereen Pyrintöä.

Joukkueet ovat vääntäneet tasaisia pelejä jo pitemmän aikaa ja viime kaudella kumpikin voitti kaksi ottelua. Pyrinnön rosterissa kaksi ex-viikinkiä, Mikael Sandberg ja Alex Vaenerberg. Damon Williams aloittaa 10. kautensa Pyrinnön paidassa, kapteeni Antero Lehdolla kausia on koossa peräti 14.

Alkuviikon uutispommi lähetettiin Pyrinnön toimistolta keskiviikkona ja se koski tamperelaisten uusinta hankintaa. 211-senttinen susijengiläinen Joonas Caven liittyy kasvattajaseuransa kokoonpanoon ja on Pyrinnön mukana lauantaina Salohallissa. 22-vuotias Caven on pelannut viimeiset neljä vuotta ulkomailla, Espanjassa ja USA:ssa.

Vilpas on ollut yhdessä vajaan kuukauden verran ja se pelasi syyskuun aikana neljä harjoitusottelua. Saldona kaksi voittoa (Korihait +8, TLU Kalev +26) ja kaksi tappiota (Bisons -28, BC Nokia -7). Kotiturnauksen jälkeen on lepuutettu kroppia kuntoon ja viimeinen viikko hiotaan yksityiskohtia.

Salossa valmennuspuoli on säilynyt aivan ennallaan, mutta pelaajapuolella ryhmä on uusiutunut enemmän kuin koskaan. Lähtijöiden listalla ovat Jukka Kataja, Samu Kaaresvirta, Sakari Salminen, Vesa-Pekka Laine, Jesse Virtanen sekä jenkkinelikko. Tulopuolelle kirjataan Juho Nenonen (Kobrat) ja Okko Järvi (Honka) sekä neljäs amerikkalainen. Vieraan maan passilla pelaavat Doug Wiggins (27/185), Darryl Partin (27/195), Austin Dufault (25/205) sekä Cavell Johnson (30/203). Omista nuorista rosterissa nähdään Olli Kanerva, Jesse Räkköläinen ja Tuomas Saarinen.

Harjoitusottelut ovat osoittaneet, että Vilpas 2015 pyrkii juoksemaan enemmän kuin ennen. Takamies Doug Wiggins työntää palloa vauhdilla eteenpäin ja isot miehet Austin Dufault ja Cavell Johnson ovat liikkuvia pelaajia. Syksy on osoittanut, että korintekovoimaa joukkueesta löytyy ja pakkipäässä mennään koko ajan parempaan suuntaan. Päävalmentaja Mikko Tupamäellä on käytössään laajempi rosteri kuin viime kaudella ja pelaajien vaihtovälit lyhenevät. Ratkaisuhetkillä pitäisi siten löytyä tuoreita jalkoja.

– Pyrintö on sarjan isokokoisimpia joukkueita ja sitä kautta erinomainen levypallojoukkue. Se tunnetusti juoksee kenttää erittäin hyvin ja asettaa ison haasteen meidän siirtymäpuolustukselle. Ilkka Palviaisella on käsissään yksi liigan parhaiten valmistautuneista joukkueista, sillä suurin osa on pelannut yhdessä jo vuosia. Täytyy vielä mainita, että Damon Williams on aika hyvä vieläkin. Viime pelissä konkari kahmi 20 levypalloa, Tupamäki muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta seuran tiedotteessa.