Täksi kaudeksi kreikkalaisen Arkadikos BC:n kanssa sopimuksen tehnyt Matti Nuutinen odottaa jännittynein, mutta samalla rauhallisen luottavaisin mielin sunnuntaina käynnistyvää sarjaa.

Nuutinen on ehtinyt olla uuden seuransa mukana muutaman viikon ja pelannut muutaman harjoitusottelun. Hiljalleen hänelle on muodostumassa käsitys millaista koripalloa Kreikassa pelataan.

– Sarjan taso on hyvä. Täällä ymmärretään miten koripalloa pelataan ja kaikki osaavat pelata. Kaikki mismatchit katsotaan tarkkaan ja käytetään kyllä surutta hyväkseen. Lisäksi on paljon pieniä taktisia asioita ja erilaisia variaatioita. Levypalloihin mennään kovaa ja muutenkin peli on kovempaa kuin Korisliigassa. Sain kuitenkin EM-kisoista hyvän kenraaliharjoituksen. Se oli tosi kovatasoinen turnaus ja pääsi pelaamaan Euroopan huippupelaajia vastaan, Nuutinen kertoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Arkadikos nousi täksi kaudeksi historiansa ensimmäistä kertaa Kreikan pääsarjaan. Sen myötä joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta ja Nuutisen lisäksi uusia pelureita on useampia. Joukkueessa pelaa myös viime kaudella Kouvoissa pikaisesti piipahtanut Devon van Oostrum.

– Meillä on joukkueessa mielestäni hyvä sekoitus kokeneita kreikkalaisia ja sitten vähän nuorempia ulkomaalaisvahvistuksia, Nuutinen valottaa joukkueen rakennetta.

Nuutisen mukaan odotettavissa on iso tontti joukkueessa.

– Luvassa on iso rooli. Paljon on tullut minuutteja ja vastuuta kummassakin päässä kenttää. Olen ollut tyytyväinen ja kaikki vaikuttaa hyvältä.

Arkadikosin kausi alkaa sunnuntaina vieraskentällä Nea Kifisian vieraana. Nuutinen myöntää pienet perhoset vatsassa, mutta lähtee luottavaisena peliin.

– Tämä on itselleni ensimmäinen peli ulkomailla ja tietenkin on pientä ekstrajännitystä. Tämä on samalla myös seuralle ensimmäinen peli pääsarjassa, joten se on seurallekin iso ja tärkeä ottelu. Vastus on ihan voitettavissa oleva joukkue. Meillä on hyvä treeniviikko alla ja lähdetään klaaraamaan peliä, Nuutinen päättää.

Salttu Forsström