Kouvot ja Kataja kohtasivat toisensa sunnuntaina Kouvolan Mansikka-Aholla. Ottelun voittaja ratkaistiin vasta viimeisellä minuutilla ja tällä kertaa Kataja ansaitsi revanssihengessä voiton pistein 91-94 (41-45).

Kouvot tuskaili osin samojen haasteiden kanssa kuin edellisessä ottelussa Kauhajoella. Kaukoheitto (8/23, 35%) ei uponnut kaksisesti ja varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä pallo ei osunut kaukaa keskelle korirengasta. Kolmen viimeisen jakson kolmoset upposivat vain 26%:n tarkkuudella (4/15). Myös pallon menetyksiä (16) tuli näin tasaiseen otteluun aivan liikaa. Kouvot pelasi toki kokonaisuutena ihan ok ottelun, mutta Teemu Rannikon johtamaa Katajaa vastaan ok suoritus ei useinkaan riitä voittoon. Kouvoille tuli pieniä virheitä puolustuksessa ja hyökkäyspäässä moni layuppi ei konkretisoitunut syystä tai toisesta kahdeksi pisteeksi.

– Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla 10 pallon menetystä mikä on aivan liikaa. Me halutaan pelata nopeasti, mutta meille tuli 3 tai 4 poikki kentän syöttöä mitkä jäi Katajalle ja ne muuttui suoraan pisteiksi toiseen päähän. Meillä oli myös ensimmäisen puoliajan viimeinen posessioni kun aikaa oli jäljellä seitsemän sekuntia. Tehtiin siinäkin vielä menetys ja maksettiin siitä kolme pistettä lisää. Lisäksi on kiva laskea, että kuinka monta layuppia me heitettiin tänään ohi, niitä tuli aika monta, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen mietiskeli joukkueensa sivujen mukaan.

– Kataja repäisi kolmannen jakson alussa, mutta tultiin uudestaan mukaan peliin kuten meillä tällä kaudella on ollut tapana. Mentiin sitten lopussa kori korista ja meillä oli +2 tilanteessa kolme aivan vapaata kolkkia perättäin millä oltaisi päästy viiden pisteen johtoon. Meidän ongelmaksi tuli loppujen lopuksi useat kommunikointivirheet puolustuksessa joista tuli takaovesta kaksi pistettä, vapaa onnistunut kolkki ja kolmannesta tuli vielä vapaa kolkki mihin jouduttiin pyöräyttämään meidän vitospaikan pelaaja rotaatioon ja hävittiin se levypalloasema.

– Meille tuli pelin lopussa yhteensä kuusi tai seitsemän sellaista jossain määrin kommunikointivirhettä ja Katajan tasoista joukkuetta vastaan se tarkoittaa heti vapaata kolmen pisteen heittoa tai layuppia. Tänään me ei pystytty vähentämään virheiden määrää ottelun tärkeimpinä hetkinä, Lehtonen harmitteli.

Tappiosta huolimatta Lehtonen löysi kuitenkin myös hyviä asioita.

– Tämä oli minun mielestä aivan loistava peli meille ja me tarvittiin juuri tähän tällaista peliä. Onneksi tämmöinen kaveri kuin Rannikko tulee vastaan ainoastaan neljä kertaa runkosarjassa ja me ollaan jo kaksi kertaa kohdattu. Monia muita vastaan on ollut vähän helpompaa. Totta kai harmittaa, että hävitään, mutta ei tämä tapa nyt ollut kovin huono tapa hävitä. Me saatetaan kärsiä vielä muutama peli siitä meidän viimeisestä pitkästä pelitauosta kun ei pystytty harjoittelemaan kunnolla, mutta tämä peli oli kuitenkin monella tavalla askel eteenpäin Kauhajoelta. Kun saadaan tauon jälkeen Madsen ja Hirvonen vähän paremmin mukaan pelaamiseen niin ei meillä ole mitään hätää, Lehtonen pohdiskeli.