Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Koripallon kasvaneet harrastajaluvut ovat laji-ihmisille mieluista luettavaa. Erityistä huomioita kuitenkin herättävät naisten ja lasten kasvanut osuus koripalloperheessä. Naisten harrastajamäärät ovat 16 prosentin kasvussa. Alle 12-vuotiaita lapsia on mukana koripallotoiminnassa peräti 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

– Ilahduttavia lukemia, kun huomioi aiemman, useamman vuoden jatkuneen nousun. Koripallolla on hyvä imu päällä ja siitä on kiittäminen useita tahoja eri tasoilla. Erityinen kiitos tietenkin seuroille, jotka päivittäistä toimintaa järjestävät, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén liiton tiedotteessa.

Pelikaudella 2014-15 koripallolisenssin lunastaneita harrastajia oli 16.819. Suomen Koripalloliiton sarjatoiminnassa ”Stadista Sallaan” pelataan vuosittain lähes 12.000 ottelua.