Vilpas matkustaa sunnuntaina Joensuuhun Katajan vieraaksi. Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki toivoo joukkueelta tuoreita jalkoja bussimatkan jälkeen.

Vilpas pääsee sunnuntain pitkälle bussimatkalle kohtuullisen terveenä. Okko Järven kipeytynyt jalkapöytä kestää pelaamisen ja neljä tikkiä silmäkulmaansa tiistaina saanut Cavell Johnson on pelikuntoinen. Vilpas reissaa itärajalle yhdeksän miehen voimin, koska nuorisotrio Kanerva-Saarinen-Räkköläinen pelaa samaan aikaan I divisioona B:tä Helsingissä HNMKY:tä vastaan PeU Basketin riveissä.

Katajan puolelta Teemu Rannikko huilasi viimeksi kuumeen takia FIBA Eurocupin ottelun slovakialaista Komarnoa vastaan. Rannikoton Kataja otti neljän pisteen kotivoiton ja varmisti paikkansa jatkopeleissä kokeneen Petri Virtasen (16/0) paikatessa Rannikkoa erinomaisesti.

– Edessä kauden pisin bussimatka ja vastassa puolustava mestari eli haasteita on ihan riittävästi. Teemu Rannikko on yhä kovassa kunnossa ja vierellä on hyviä kotimaisia ja laadukkaita ulkomaalaisia. Meillä on alla hyvät kotipelit Karhua ja Nokiaa vastaan. Tärkeintä on löytää puuduttavan bussimatkan jälkeen onnistumisia hyökkäyspäässä ja tehdä oikeita valintoja Katajan palloscreenien puolustamisessa. Katajalla on hyviä heittäjiä Lamayn Wilsonin johdolla, Vilppaan Tupamäki analysoi ottelua seuran tiedotteessa.