Vilpas ilmoitti taannoin, että viidettä kauttaan päävalmentajana toiminut Mikko Tupamäki ei jatka joukkueen valmentajana enää tämän kauden jälkeen. Tupamäen mukaan hänen jatkosuunnitelmansa ovat vielä tällä erää auki.

Tupamäen mukaan lähtöön ei liity dramatiikkaa, vaan asia oli sovittu jo hyvissä ajoin ennen uutisen julkaisua.

– Tämä oli yhdessä seuran kanssa sovittu ratkaisu. Ensimmäisen kolme vuotta kestäneen pätkäni jälkeen teimme kahden vuoden jatkon ja silloin jo alustava suunnitelma oli, että se on päätepiste. Tämä oli jo pitkään selvillä ja ajattelimme, että nyt oli hyvä ajankohta tulla asian kanssa ulos. On molemminpuolin hyvä asia, että vaihdetaan vähän. Viisi vuotta on pitkä aika, Tupamäki valottaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Kauden jälkeisiä suunnitelmia Tupamäellä ei vielä ole, vaan hän aikoo keskittyä viemään kauden ensin kunnialla läpi.

– Vielä ei ole mitään isompaa. Joitakin kyselyitä on tullut, mutta tässä on niin tärkeitä pelejä vielä jäljellä liigassa ja katsotaan sitten sen jälkeen rauhassa.

Tupamäki haluaisi jatkaa koripallon parissa, mutta myös muut vaihtoehdot ovat mahdollisia. Itsensä kehittäminen ja kouluttaminen ovat vahvoja vaihtoehtoja kuten myös siirtyminen kokonaan toiselle alalle koripallosta.

– Ajattelen sillä tavalla, että tässä kehittyy koko ajan, mutta en ole vielä hirveästi miettinyt asioita. Uskon, että asiat järjestyvät ja toivottavasti löytyy joku mielenkiintoinen projekti ja jatketaan koripallon parissa.

– Luonnollisesti myös vaimon asiat painavat tässä. Olisi monta juttua mitä tekisi mieli tehdä. Jos se on Korisliigassa valmentaminen, niin se on hyvä vaihtoehto. Jos se on jotain muuta, niin olen avoinna.

– On monta asiaa miten voi olla asioiden kanssa tekemisissä. Tällä hetkellä hommat ovat aika hektisiä ja monessa muussa hommassa voisi olla enemmän aikaa tutkia asioita. Olen kuitenkin sen verran utelias, että pyrin koko ajan olemaan lajin kanssa tekemisissä. Minulla on liikuntatieteen maisterin paperit takataskussa, joten joltain alalta varmasti löytyy jotain, Tupamäki tähdentää.

Vilppaalla on vielä kovat panokset loppukauden koitoksissa. Salolaiset ovat sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Kotietuun on matkaa neljän voiton verran, mutta toisaalta sarjajumbo KTP kärkkyy kolmen voiton päässä. Edessä ovatkin kutkuttavat runkosarjan päätöshetket.

– Varmasti yksittäisesti tärkein asia on, miten pelaajat pysyvät terveinä loppukaudesta. Sarjassa on hyvin pienet marginaalit ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Kataja on vetänyt toki pientä kaulaa, mutta muuten pelataan paljon ristiin ja pienet marginaalit ratkaisevat. Kuka pysyy terveenä ja pystyykö vieraspeleistä ottamaan pisteitä, ratkaisee paljon. Uskon meidän mahdollisuuksiin pelata hyvä loppukausi, Tupamäki arvioi.

Vilppaan seuraava peli on perjantaina, kun matkustaa Pyrinnön vieraaksi.

Salttu Forsström