Pyrintö ja Seagulls pelasivat hienon välieräsarjan, joka huipentui Tampereella pelattuun seitsemänteen otteluun. Lopulta Kouvojen seuraksi finaaliin selvitti tiensä Pyrintö.

Vaikka ilman Jason Conleyta ottelusarjaan lähtenyt Seagulls oli ennakkoasetelmissa välieräsarjan altavastaaja, Gulls-päävalmentaja Mikko Larkas ei peitellyt pettymystään tappion jälkeen.

– Sarja oli aikamoista shakkia. Pelaajia liikuteltiin ja mietittiin, miten saadaan toisen heikkous näkyviin. Aika paljon ottaa päähän, että se shakkimatsi hävittiin, Larkas huokaisi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Tämä peli ratkesi siihen, että oltiin hetkittäin ihan pehmeitä ja kiukuteltiin ihan turhaan. Emme juosseet tarpeeksi hyvin takaisin puolustukseen ja annettiin kotijoukkueelle liikaa etumatkaa.

Vaikka Seagulls onnistuikin pakottamaan Pyrinnön 20 pallonmenetykseen, Pyrintö oli korin alla kokonsa mukainen joukkue ja vei levypallot päätä lyhyempien stadilaisten edestä 38-27.

Toinen ottelun ratkaisusta oli kaukoheittopeli: Pyrintö heitti – pitkälti toisen jakson hurmoksensa turvin – kolmosensa 62% tarkkuudella, kun taas Gullsilta putosi vain neljä heittoa 16% tarkkuudella. Tamperelaiset saivat kaukoheitoillaan riittävän etumatkan hyydyttääkseen johtonsa pelin loppuun asti.

– Haluan antaa suuren tunnustuksen Seagullsille kovasta duunista. Yksi sitkeimmistä korisjengeistä ja äijäporukoista joita on nähty, ylisti Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen välierävastustajaansa.

– Mielenkiintoisella mielellä Kouvolaan ja lähdemme kokeneella joukkueella haastajana finaaliin. Ihan kauheasti en ole uhrannut vielä ajatusta Kouvoille, mutta staffilla on tilanne hyvin hallussa. Nautitaan nyt tunti, pari finaalipaikasta ja aletaan sen jälkeen taas hommiin, päätti Palviainen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote