Vahvan viime kauden Kreikan pääsarjassa Arkadikosissa pelannut Matti Nuutinen lähtee uusiin haasteisiin, kun hän siirtyy ensi kaudeksi Ranskan ProB:ssä pelaavan Roannen riveihin. Nuutinen lähtee valloittamaan Ranskaa positiivisin mielin.

Roanne osoitti kiinnostustaan Nuutiseen jo aikaisessa vaiheessa ja lopulta päätös oli Nuutiselle helppo.

– Roanne otti minuun yhteyttä jo toukokuussa, heti Kreikan liigakauden päätyttyä. Tavallisesti sopimustarjousta joutuu odottamaan pidempään, ja Roannella oli sen verran hyvä paketti, että minulla oli kaikki syyt hyväksyä se, kertoo Nuutinen tyytyväisenä Koripalloliiton tiedotteessa.

Nuutinen löi itsensä lopullisesti Susijengissä läpi viime vuoden EM-kisoissa ja väkevät esitykset saivat jatkoa myös Kreikassa.

– Kreikan liiga on kovatasoinen sarja, ja tavoitteeni oli ehdottomasti kansainvälisissä sarjoissa myös uuteen kauteen lähdettäessä, Nuutinen kertoo.

Roanne kuuluu ProB-sarjan parhaimpiin joukkueisiin ja aiemmin samaan seuraan teki sopimuksen myös toinen suomalaispelaaja Antti Kanervo.

– ProB on myös tasoltaan kova, ja ennakkosuosikissa pelaaminen tuo mukanaan positiivisen tulosvastuun. Lisäksi ProB:n pelaajat ovat jatkuvasti ProA-joukkueiden suurennuslasin alla, joten tilanne on itselläni erinomainen, Nuutinen hehkuttaa.