Henri Kantonen siirtyi täksi kaudeksi Kouvojen riveihin 1+2-vuotisella sopimuksella. Kantonen odottaa tulevalta kaudelta paljon.

195-senttinen peluri siirtyi Kouvolaan Järvenpään Koripalloseurasta (1divA), mutta perusoppinsa 18-vuotias on saanut junnuvuosinaan ToPo Junioreissa. Kantonen on saavuttanut aiemmin menestystä nuorten sarjoissa (2xSM-hopeaa ja mestaruus A-pojissa viime keväänä) ja nyt urheilullinen takamies haluaa todistaa kykynsä myös kotimaan korkeimmalla sarjatasolla.

Kantonen on muuttanut kesän aikana Kouvolaan ja aloittanut harjoitukset uudessa kotisalissaan Mansikka-aholla.

– Täällä Kouvolassa meno on tuntunut hyvältä, uusi ympäristö raikastaa aina myös henkiseltä kantilta. Joukkueharjoitusten intensiteetti on askeleen edellisiä joukkueitani kovempi, mutta se oli tosin jo tiedossa, kun tänne olin tulossa. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on olla taas parempi mitä edellisellä kaudella olin ja ottaa seuraava askel. Kaudella pitäisi pystyä myös hyödyntämään kesällä harjoiteltuja juttuja, loppu pitää sitten itsestään huolen. Edustusjoukkueen osalta Suomen mestaruudesta tässä joukkueena vain pelataan, joten sen uusiminen on ainoa tähtäin, Kantonen toteaa Kouvojen sivuilla.

Tulevalla kaudella 18-vuotias Kantonen tullee pelaamaan niin Korikouvojen riveissä 1 divisioona B:ssä kuin edustusjoukkueenkin mukana Korisliigaa.

– Puhuttiin päävalmentajan kanssa, että divarissa on isompaa roolia saatavilla, jos ei sellaista pysty vielä ansaitsemaan liigasta. Siellä pelataan missä ansaitaan ja on järkevä pelata, ei siinä sen ihmeellisempää totuutta ole. Joka vuosi on ollut tavoitteena pelata sarjatasoa ylempänä tai paljon paremmin samassa sarjassa, missä edeltävänä kaudella olen pelannut. Tulevilta vuosilta odotan vastaavaa ja ensimmäinen askel on oman paikan vakiinnuttaminen Kouvoissa, sen jälkeen pitää pystyä edetä ylöspäin.

Kantonen uskoo tuovansa Kouvojen peliin heittovoimaa ja syöttötaitoa.

– Vahvuuteni ovat pallollisessa pelaamisessa, eli saan luotua hyvin tilanteita itselleni ja muille pallonkäsittelijänä. Kehitettävää on vielä fyysisellä puolella, nopeammaksi ja vahvemmaksi pitää vielä tulla. Haluan pelillisesti tuoda joukkueeseen monipuolisuutta ja sitä kautta esimerkiksi heittovoimaa sekä pelintekemistä. Henkilökohtaisena tavoitteena on koripalloilijana pystyä ylittämään oma potentiaali.

Kantosen haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Kouvojen kotisivuilta.