Alexander Madsen allekirjoitti kesällä kaksivuotisen sopimuksen Tshekin liigaa pelaavan USK Prahan kanssa. Madsen sai tarjouksia useista eurooppalaisista liigoista, ja lopulta hän valitsi USK Prahan.

Madsenin kesä meni Susijengin kanssa harjoitellessa. Susijengin viimeisen harjoitusottelun jälkeen Madsen kävi hakemassa tavaransa Kouvojen kotihallista Mansikka-aholta ja matkusti Prahaan. Ensimmäisessä harjoitusottelussa Aleksander Madsenille tilastoitiin 34 pistettä. Nyt elämää Prahassa on takana nelisen viikkoa.

– Olen saanut pikkuhiljaa kiinni päivärytmistä ja paikallisista tavoista. Asun melkein kotihallimme Folimankan vieressä. Prahan keskustaankaan ei ole kuin muutaman ratikkapysäkin pituinen matka. Eläminen Prahassa on suhteellisen halpaa verrattuna Suomeen. Prahaan tutustumiseen ei ole vielä ollut aikaa, mutta eiköhän aikaa jossain vaiheessa löydy, Madsen kertoo Kouvojen sivuilla.

– USK Praha on yleisseura, jonka toimintaan kuuluu useita urheilulajeja. Kotihallissamme harjoittelevat ja pelaavat mies- sekä poikakoripalloilijat. Lisäksi kotihallissamme treenaavat USK Prahan judokat. USK Prahassa asiat hoidetaan hyvin ammattimaisesti, ja puitteet ovat kunnossa. Etenkin palautumiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon on panostettu.

USK Praha pelaa kauden avausottelun kotihallissaan lauantaina 24.9. klo 20.00 Suomen aikaa. Vastassa on MMCITÉ Brno.

– Brno on aggressiivinen joukkue, joka ajaa paljon korille ja hakee hyökkäyslevypalloja. Puolustuksessa he sumputtavat pallon ja pakottavat vastustajan kaukoheittoihin. Meidän tärkeimmät jutut ovat omassa tekemisessä ja omien juttujen parantamisessa.