LeBron James on eittämättä yksi kaikkien aikojen koripalloilijoista. Se ei kuitenkaan kunnianhimoiselle tähdelle riitä, vaan hän haluaa ohittaa Michael Jordanin arvostuksessa.

James on pelannut koko uransa Jordanin vertailujen varjossa, ja vaikka häntä pidetään nykysukupolven parhaana pelaajana, ei häntä nosteta vielä Jordanin tasolle. Hän otti harppauksen lähemmäs Jordania, kun hän johdatti uskomattomalla pelillään Clevelandin historiansa ensimmäiseen mestaruuteen, joka oli samalla Jamesin kolmas henkilökohtainen mestaruus.

James myönsi AP:n haastattelussa, että haluaa tulla uransa jälkeen rinnastettavaksi Jordaniin.

– Se on henkilökohtainen tavoitteeni. En ole vain koskaan tuonut sitä esiin. Tavoitteenani on olla suurempi kuin suuri. Mielestäni sen pitäisi olla kaikkien tavoite, James täräytti.

Jordan voitti urallaan kuusi mestaruutta ja siihen Jamesilla on vielä matkaa. NBA:n kaikkien aikojen pistetilastossa James on Jordania 5459 pistettä jäljessä ja ohittanee hänet vielä uransa aikana. Se ei kuitenkaan vielä riitä sementöimään häntä Jordania paremmaksi, sillä Jordanin pistekeskiarvo oli Jamesia parempi. Lisäksi Jordan valittiin viidesti NBA:n MVP:ksi ja kuudesti finaalien MVP:ksi, kun James on voittanut MVP-tittelin runkosarjan jälkeen neljästi ja finaaleissa kolmasti. James on kuitenkin 31-vuotias, joten hänellä on vielä aikaa saavuttaa Jordanin saavutukset.

Päivitys klo 18.13 kuva vaihdettu.