Lipunmyynti ensi vuonna Helsingissä pelattaviin koripallon EM-kilpailuihin (EuroBasket 2017) käynnistyi perjantaina vilkkaasti. Myyntiin vapautetut Susijengin Follow Your Team Finland –lippupaketit (FYT) myytiin perjantai-iltana loppuun.

Lipunmyynti käynnistyi perjantai-iltapäivänä. Iltaan mennessä myyntiin vapautetut lippupaketit oli myyty ja Suomella yli 5000-päinen kannattajajoukko jokaiseen viiteen Helsingissä pelattavaan EM-kisaotteluun varmistettuna.

– Tätä päivää on odotettu jännityksellä jo jonkin aikaa. Oli upeata seurata lipunmyynnin avausta livenä ruudun ääressä ja nähdä omin silmin se kuinka paikat hupenivat, kertoo Suomen EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara Koripalloliiton sivuilla.

EM-kilpailut pelataan 31.8.-17.9.2017 neljässä maassa. Helsingin ja Suomen ohella kisoja pelataan Clujissa (Romania), Istanbulissa (Turkki) ja Tel Avivissa (Israel). Helsinki järjestää yhden kisojen alkulohkoista. Tarkat pelipäivämäärät ja vastustajat selviävät 22.11.2016 Istanbulin isännöimissä EM-arvonnoissa. Kaksi EM-alkulohkoista pelaa 31.8.-6.9. ja kaksi 1.-7.9.2017.

– On aika mieletöntä, että tuhannet ihmiset ovat valmiita sitoutumaan lähes vuotta etukäteen viiden ottelun kokonaisuuteen, kun vielä ei ole tiedossa sen paremmin tarkkoja pelipäiviä kuin vastustajiakaan. Susijengi ja takuuvarmasti hyvä tunnelma kiinnostavat, Tammivaara jatkaa.

– Vaikken nykyisestä työstäni johtuen enää kuulukaan Susijengin valmennusryhmään, uskallan kiittää joukkueen puolesta jokaista tänään lippunsa lunastanutta. Tiedän, että kundit arvostavat saamaansa tukea.

Seuraavaa lipunmyyntiaaltoa suomalaisfanit voivat odottaa jo ennen EM-arvontoja (22.11.).

Kullakin neljällä EM-isännällä on mahdollisuus solmia partneruus yhden EM-kisoihin selviytyneen maajoukkueen kanssa. Viime vuonna lanseerattu partneruus on suomalaisille tuttu konsepti, sillä se vei Suomen viime vuoden EM-kisoissa Ranskaan. Suomi käy parhaillaan neuvotteluita ensi vuoden kumppanimaa-kandidaattien kanssa. Käy neuvotteluissa kuinka tahansa, vapautuu neuvotteluiden päätyttyä lippuja todennäköisesti lisää myyntiin.

– Meillä on luonnollisesti tässä vaiheessa lippuja varattuna niin mahdolliselle kumppanille kuin yksittäislippujen myyntiin. Tulevista lipunmyyntiaalloista tiedotetaan, kun palapelin seuraavat palaset loksahtavat paikalleen, päättää Tammivaara.