Kouvoille kuluva viikko on kahden vieraspelin turnee kun keskiviikkona joukkue kohtaa Helsingissä Seagullsin ja lauantaina BC Nokian, luonnollisesti Nokialla.

Helsinkiläiset ovat voittaneet kauden kaikki neljä otteluaan, kun Kouvojen saldo on kaksi voittoa ja yhtä monta tappiota. Keskiviikon ottelun mielenkiintoa lisää se, että Seagullsin Gerald Lee Jr ja Kouvojen Rakeem Buckles ovat molemmat pikaisella tahdilla tulleen avausottelunsa jälkeen ehtineet harjoitella omiensa mukana joitakin päiviä ennen joukkueiden kohtaamista.

Seagulls on Joensuun Katajan ja Salon Vilppaan ohella Korisliigan ainoat puhtaan pelin joukkueet kun koko kolmikko on voittanut kauden neljä ensimmäistä otteluaan.

– Hallitseva mestari tulee Kisahallille. Mestaria vastaan pelaaminen sytyttää aina. Kouvojen joukkue on vaihtunut kauden alusta jonkun verran, mutta kasassa on erittäin laadukas nippu. Mikäli Kouvot saavat rauhassa liikuttaa palloa, olemme vaikeuksissa. Olemme puolustuksellisesti olleet hieman heikkoja, joten sillä alueella tarvitaan tasonnostoa voittoputken ylläpitämiseksi, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas pohtii ottelun ennakkoasetelmia.

Kouvot on ennen keskiviikon liigakierrosta voittanut kotonaan Tampereen Pyrinnön (94-87) ja KTP-Basketin (93-79), mutta hävinnyt molemmat vierasottelunsa niin Kobria (81-69) kuin Katajaakin (89-69) vastaan. Miikka Luosmaa on edellisessä pelissä tulleen loukkaantumisen vuoksi sivussa parketilta ainakin kolme kuukautta ja lisäksi Teemu Knihtisen ja Henri Kantosen pelaaminen keskiviikkona on vielä tässä vaiheessa epävarmaa. Muilta osin Kouvot pääsee normaalilla kokoonpanollaan haastamaan yhtä tämän kauden kovimmista joukkueista.

– Seagulls on yksi sarjan vahvimmista, jos ei vahvin ryhmä tällä hetkellä. Sen 4-0 aloitus ei ole sattumaa. Rekordin arvoa nostaa, että kolme voittoa on tullut vieraskentällä. Joukkueessa ei ole juurikaan heikkouksia. Ison haasteen vahvan sisäpelaamisen lisäksi tuovat kovat heittäjät nelospaikalla. Se tekee joukkueen palloscreenhyökkäyksen puolustamisen vaikeaksi. Olemme saaneet viimein ryhmämme kasaan. Ilmapiiri joukkueessamme on hyvä ja harjoittelumme on ollut laadukasta. Se tuo itseluottamusta pelaamiseemme. On mukava lähteä haastamaan kärkiryhmää Kisahallin hyvässä tunnelmassa, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

Seagulls – Kouvot keskiviikkona 26.10. klo 18:30 legendaarisella Töölön Kisahallilla.