Marraskuussa todellisen yllätystappion Uusikaupunki 400 -Areenalla kokenut Helsinki Seagulls ei tullut Pohitulliin toistamiseen takki auki, vaan pelasi alusta asti aggressiivista ja liikkuvaa koripalloa ja jätti haiparven nieleskelemään pohjavettä vieden illan ottelun nimiinsä loppulukemin 63-81. (30-40)

Lokkien pääarkkitehtina toimi Pohitullin yleisölle tuttu mies Gerald Lee Junior, joka viimeisteli 26 pistettä jättäen keltapaitojen korinalusmiehet täysin aseettomiksi. Tehokkaalla tuulella oli myös vierasjoukkueen Antto Nikkarinen, joka viskoi sekä pisteitä että syöttöjä 12.

Junnu Lee oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen verrattuna viimekertaiseen Uudenkaupungin reissuun.

– Meillä oli vähän kalavelkoja makseltavana ja viimeksi tultiin vähän huonolla asenteella tänne. Korihait on kuitenkin tosi kova kotijoukkue ja sen verran olen matseja seurannut, että mun mielestä heillä pitäisi olla vielä kolme kotivoittoa tältä kaudelta enemmän. Tänään oli kuitenkin meillä oikea asenne ja suoriuduttiin hyvin, Lee linjasi Korihaiden sivujen mukaan.

Kotijoukkueen paras pistemies Mikko Jalonen ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen omiensa suoritukseen, vaan vertasi hyökkäyspelin tahmeutta pienimpiin junioripelaajiin.

– Ei nyt hirveän hyvin pärjätty tänään. Ihan sama mitä yritettiin, niin ei lähtenyt. Pallo liikkui aivan luokattoman huonosti ja meillä tuntuu olevan sellaisia mikropoikaongelmia. Ei saada pelattua itseämme vapaaksi, ihan sama mikä kuvio pelataan, Jalonen suitsi.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula antoi täyden tunnustuksen paremmalle vastustajalle.

– Seagulls tuli aggressiivisesti peliin ja oli tänään todellakin tuon verran parempi. Me panikoitiin, kun saatiin pallo ja niitä asioita, joita on juuri harjoiteltu, ei pystytty tekemään. Tai tehty. Junnu oli aika suvereeni tänään, Nikula myönsi.

Eric McAlisterin paluu pelikentälle pitkän sairasloman jälkeen oli ottelun positiivinen juttu.

– Eric on nyt muutamissa treeneissä ehtinyt käydä ja suoriutui siihen nähden ihan hyvin. Hyvä, että saatiin hänet vahvuuteen, etenkin kun Miksu (Herbert) oli tänään sairaana ja poissa pelistä.