Korisliigan sarjakolmonen Kauhajoen Karhu saapuu BC Nokian vieraaksi lauantaina 21.1. kello 17:00 Nokian Palloiluhallille.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun harjoitusviikon jälkeen, kun sekä Karhu että Näädät pelasivat viimeksi viikko sitten. Perjantai 13. päivä osoittautui epäonnekkaaksi molemmille joukkueille, kun Näädät joutuivat palaamaan Kotkasta tappio niskassaan – kuten myös Karhu, joka hävisi Salon Vilppaalle.

Karhu on ollut läpi kauden vahva kotonaan häviten vain yhden ottelun kymmenestä, mutta vieraissa meno on ollut vaikeampaa, kuten Korisliigassa ylipäätänsä. Kauhajokelaiset ovat pelanneet jo 12 vierasottelua, joista sarjapisteet ovat tulleet mukana Pohjanmaalle kolmesti. Nokia taas on napannut kahdeksasta voitostaan seitsemän kotiluolassaan.

– Otimme viime viikolla Kotkassa askeleen taaksepäin ja nyt olisi sitten taas hetki ottaa kaksi eteenpäin kotikentällä. Karhu on yksi sarjan parhaista joukkueista ja onnistunut ottamaan kovia voittoja myös vieraskentällä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi nokialaisten sivuilla.

Karhu on ennen kaikkea vaarallisin takakentällä: taiturimainen pass first -pointti Bojan Sarcevic (10,7/3,0/5,7), kolmostykki Tate Unruh (15,3/4,4) ja 32 pistettä Vilpasta vastaan säkittänyt Austin Hollins (16,6/4,5/2,3).

– Takakentän Sarcevic, Hollins, Unruh on varmasti sarjan tulivoimaisimpia, joten töitä riittää. Meidän täytyy pystyä pelaamaan koko 40 minuuttia korkealla tasolla ja minimoitava huonot hetket, sillä Karhu pystyy paketoimaan pelin muutamassa minuutissa mahdollisuuden saadessaan, Tuominen analysoi.

BC Nokian kokoonpanoon Karhua vastaan palaa Aleksi Akpaso, joka ehti esiintyä marraskuussa kahdesti Näätä-paidassa. Näädät pääsee otteluun suhteellisen terveenä, kun vain Joni Harjulan pelaaminen on vielä epävarmaa.