Korisliigassa hyvässä vireessä oleva Karhu (16 voittoa/10 tappiota) pääsee lauantaina jälleen kotiluolaan, kun se saa kotikentälleen vastaansa Pyrinnön.

Karhu on sarjataulukossa kolmantena, mutta eurokiireiden takia kolme ottelua vähemmän pelanneella Katajalla on tilillä kahdeksan tappiota, joten jos Karhu mieliin pitää kolmannen paikkansa, pitää sen jatkaa 11 kotivoiton putkea. Vieraaksi saapuu rakas Pyrintö (9/17). Pyrintö on sarjassa sijalla yhdeksän ja se on luisumassa ulos kevään pudotuspeleistä. Pyrintö haluaa kivuta takaisin kahdeksan sakkiin, joten tamperelaisilta ei luulisi lauantaina yritystä puuttuvan.

Karhu on voittanut neljä ottelua putkeen. Edellinen tappio tuli tammikuun puolivälissä Salossa (96–86), joten sen otteet ovat olleet erinomaiset. Karhu on hävinnyt kaudella vain yhden kotipelin. Tappio tuli Seagullseille kauden avauspelissä, joten kotivoittoputki voi venähtää jo 12 pelin mittaiseksi. Edellisessä pelissä Karhu voitti Kouvot vieraissa 80–86. Viimeisestä 10 ottelusta karhulauma on napannut kahdeksan voittoa.

Karhun voittoputken salaisuus on ollut hyvä joukkuepelaaminen. Joukkue malttaa hakea palloa siirtelemällä vapaat heittopaikat ja kaukoheitot ovat uponneet hyvällä prosentilla. Karhu on myös onnistunut korin läheisyydessä tarkasti, ja siinä samalla kerännyt mukavasti vapareita, jotka uppoavat tarkasti. Tammikuun pelaajaksi valittu Bojan Sarcevic toimii pelin kapellimestarina ja Austin Hollins on nousut sille tasolle molemmissa kenttäpäädyissä, mitä mieheltä ennen kautta odotettiin. Onnistumisia tulee joka pelaajalle ja Kouvolassa Tate Unruh oli ratkaisuhetkillä jäätävä. Unruh onkin sekä kakkosissa että kolmosissa sarjan viiden tarkimman heittäjän joukossa. DeVaughn Washington on toipunut pelikuntoon ja Sami Toiviaisella onkin näpeissään positiivinen ongelma, ketä viidestä jenkistä peluuttaa lauantaina. Todennäköisesti joku isonpään pelaajista saa lepovuoron lauantaina, mutta sitten pelivuoron keskiviikon paikalliskamppailuun Kobria vastaan.

Pyrintö on voittanut viimeisistä viidestä ottelusta vain yhden ja 10 edellistä kamppailua on sujunut saldolla 3/7. Vierasvoittoja tamperelaiset ovat kaudella napanneet kaksi kappaletta. Ne tulivat tammikuun alussa Kouvolasta 65–83 ja marraskuun alussa Salosta 93–95. Pyrinnön peliä ovat sekoittaneet kokoonpanomuutokset. Jenkit ovat vaihtuneet ja viimeisimpänä kokoonpanosta poistui takamies Andre Stringer.

– Molemmilla joukkueilla harjoitusviikko takana. Meillä on keskitytty hyökkäyspään hienosäätöön, sekä palloskriinipuolustamisen parantamiseen. Joukkue on tällä hetkellä terve, joten pääsemme täydellä joukkueella otteluun. Meidän on onnistuttava palloskriinien puolustamisessa, sekä saatava Pyrinnön heittäjät heittämään mahdollisimman paljon kättä vastaan, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen analysoi seuran sivuilla.

Karhu – Pyrintö lauantaina koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17 alkaen.