Kouvot taistelee edelleen tiukasti paikasta pudotuspeleissä. Seuraavaksi se yrittää napata tärkeitä pisteitä, kun BC Nokia matkaa Mansikka-aholle.

Kouvot on pelannut läpi kauden vierasparketilla kohtuullisen vaisusti keräten tähän mennessä vain kolme vierasvoittoa. Tästä syystä kaksi viimeistä kotiottelua, BC Nokiaa ja Korihaita vastaan, ovat suunnattoman isossa roolissa taistelussa pääsystä pudotuspeleihin. Voittamalla molemmat jäljellä olevat kotiottelunsa varmistaisi Kouvot paikkansa pudotuspeleissä ilman, että peräpeiliin pitäisi vilkuilla. Perjantaina Mansikka-aholle saapuu erinomaisessa kevätvireessä oleva BC Nokia (15/17).

Vaikka Kouvot onkin nyt pelannut kaksi vaisua ottelua peräkkäin, on seuraavan 48 tunnin aikana edellisestä pelistä tapahduttava ryhtiliike. Kouvot kohtaa perjantain Korisliigakierroksella kotiluolassaan tällä hetkellä sarjataulukossa pykälän korkeammalla olevan BC Nokian. Joukkueet taistelevat samoista sijoituksista kuitenkin sillä erotuksella, että nokialaiset ovat jo käytännössä varmistaneet paikkansa pudotuspeleihin. Mikäli Kouvot haluaa tasapisteissä olla Nokian edellä sarjataulukossa, vaatii se perjantaina kotivoittoa vähintään yhdeksällä pisteellä. Ei mahdotonta, mutta vaatii kotijoukkueelta parempaa tekemistä mitä edellisissä otteluissa.

– Meitä on palauteltu kovalla kädellä maan pinnalle viime matseissa. Emme ehkä kilpaile vielä talentissa parhaille joukkueille ja siksi pelataksemme voitosta pitäisi pystyä pelaamaan paremmalla effortilla kuin vastustaja. Kun olemme ottaneet selkään silläkin osastolla, tulos on ollut nähdynlainen. Siinä onkin selkeä teema Nokia-otteluun: mies miestä vastaan kamppailutilanteissa pitää pystyä hyvään tulokseen. Nokia on loistavassa kevätvireessä ja pelaa intensiivistä ja fyysistä koripalloa. Siltäkin osin teemamme sopii tähän otteluun hyvin. Pelkällä kamppailemisella ei kuitenkaan pysty elämään. Meidän pitää olla taktisesti vahvoja molemmissa päissä kenttää. Edellisessä kohtaamisessamme Nokia pääsi pelaamaan liikaa henkilökohtaisten vahvuuksiensa kautta ja se tuo heille niukan voiton. Nyt toivottavasti kotiyleisön tuki auttaa meitä voittamaan ratkaisevat pallonhallinnat, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

Ottelun aattona Kouvojen pelaava ulkomaalaisnelikko on vielä täysin auki.

– Kokoonpanosta päätetään tämän tai huomisen aamuharjoituksen jälkeen. Kaikki vaihtoehdot vahvistusten osalta ovat vielä aidosti auki, toteaa Poikola.