Karhu päätti runkosarjan keskiviikkona Lapualla häviämällä tulevalle puolivälierävastukselleen 67-104.

Karhun sijoitus sarjataulukossa oli varmistunut jo muutama kierros sitten, joten joukkueella ei ollut ottelussa panosta. Karhu joutui lähtemään otteluun ilman Tate Unruhia ja Austin Hollins. He olivat hieman loukanneet itseään voittoisassa ottelussa Joensuussa, joten ennen kauden huipennusta ei haluttu ottaa mitään riskejä.

Karhu tiesi, että jos se häviää päätöskierroksen ottelun, kohtaa se varmasti lauantaina alkavissa pudotuspeleissä saman joukkueen. Paikallisderbyt tulevat varmasti olemaan huikeita tapahtumia. Mahtavaan tunnelmaan on päästy jo runkosarjakohtaamisissa, joten jotain erityistä on varmasti tulossa.

– Lapua pelasi hyvin tänään ja heillä oli isompi halu voittaa ottelu, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen aloitti kamppailun analysoinnin seuran sivuilla.

– Olen tyytyväinen, että kukaan ei loukkaantunut. Meidän junnut pelasivat hyvin ja he saivat myös pelata. Kolmas neljännes ottelun ratkaisi. Siinä kohtaa olisi pitänyt kiristää ruuvia, mutta tänään ei vain lähtenyt. Se on inhimillistä, mutta ei tästä nyt kenenkään tarvitse panikoida. Pystymme lauantaina varmasti parempaan.

Toiviainen odottaa innolla joukkueiden välisiä pudotuspelejä.

– Ihan mahtavaa, että saamme kohdata Kobrat pudotuspeleissä. Tuvat tulevat olemaan molemmilla paikkakunnilla varmasti täynnä ja tunnelma hyvä, Toiviainen ennakoi tulevaa pudotuspelisarjaa.