Karhu ja Vilpas pelaavat neljännen välieräottelun karhuluolassa lauantaina. Välieräsarja on tilanteessa 2-1 Vilppaalle, kun kolme aikaisempaa ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin. Neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Kolmessa avausottelussa Karhun kaukoheittopeli on ontunut. Juho Lehtoranta ja Tate Unruh eivät ole saaneet heittopaikkoja, vaikka Karhun sisäpelaaminen on Devonne Gilesin ja Kammeon Holseyn johdolla ollut hyvää. Giles ei pelannut kolmannessa ottelussa pienen alavartalovamman takia. Hänen pelaamisensa lauantaina on epävarmaa ja selvinnee vasta lauantaina ennen peliä. Holsey pelasi ensimmäisen pudotuspelin keskiviikkona ja ensiesiintyminen oli upea. Tehot 21/11 ovat kovaa valuuttaa. Bojan Sarcevic on palannut Karhun avausviisikkoon ja tuntuu olevan nyt täysin kunnossa. Austin Hollins on ollut tehokas ja Vilppaan puolustus ei ole miehen perässä täysin pysynyt.

Vilppaalta on nähty useita eri ratkaisupelaajia. Takamies Juwan Staten on ollut ajoittain häikäisevä, mutta hänen ollessaan virhevaikeuksissa muut pelaajat, kuten Michael Pounds ovat nousseet esille. Matias Ojala on jatkanut erinomaista pelaamista, mutta game kolmosessa Ojalan heitto ei pudonnut, joten Juho Nenonen astui esiin. Mikko Koivisto on heittänyt tarkasti ja Okko Järvi on väläytellyt. Sisäpelaajat Al’lonzo Coleman ja Brandon Edwards eivät ole pärjänneet sisäpelaamisessa Karhun isoille, mutta hoitavat tonttinsa hyvin.

– Pienet asiat ratkaisivat voiton viimeksi Vilppaalle, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertaa Karhun sivuilla.

– Paluu mahtavan kotiyleisön eteen tuo meille varmasti lisävirtaa, josta ammentaa voimaa koko 40 minuuttia. Pallon liike oltava edellistä peliä parempaa sekä minimoida turhat pallon menetykset sekä ne muutamat nukahdukset, joita viimeksi teimme, jotta olemme vahvoilla tulevassa ottelussa, Toiviainen jatkaa.