Kauhajoen Karhun ja Salon Vilppaan välinen välieräsarja venyy ratkaisevaan seitsemänteen otteluun. Karhu varmisti asian kaatamalla Vilppaan keskiviikkona Kauhajoen liikuntahallissa ehjän esityksen jälkeen lukemin 88-77 (43-41) ja tasoittamalla välieräsarjan otteluvoitot lukemiin 3-3.

Kauhajoen liikuntahallin äänekäs ja asiantunteva kotiyleisö sai jännittää voittotaistelun ratkeamista aina päätösjakson toiselle puolikkaalle asti. Vilpas pääsi kolmannella jaksolla maistamaan johtoasemaa ja päätösneljännekselle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa vain pisteellä.

Devonne Gilesin toisella perättäisellä kakkosella Karhu venytti kotijohtonsa viisi minuuttia ennen päätössummeria jo 11 pisteeseen. Vilppaan tankista löytyi kuitenkin vielä bensaa kirin aloittamiseksi ja Mikko Koiviston sekä Matias Ojalan kolmosilla salolaiset hivuttautuivat nopeassa tahdissa viiden pisteen iskuetäisyydelle.

Tämän jälkeen Karhu kontrolloi kuitenkin vakuuttavasti kenttätapahtumia, Vilppaan käydessä muutamaan otteeseen vielä kuuden pisteen päässä näyttäytymässä. Ottelun voittajasta ei enää kamppailun päätöshetkien aikana ollut kuitenkaan epäselvyyttä, Karhun viedessä ottelun nimiinsä vakuuttavasti 88-77 (43-41).

Sentteri Washington toimitti Karhulle vakuuttavan tilastorivin, pussittaen 15 pistettä, repien 10 levypalloa ja jakaen 7 koriin johtanutta syöttöä. Myös joukkueen pistekärki, härkämäinen Giles (23/9) ja takamiehet Bojan Sarcevic (13/6/3 syöttöä) sekä Tate Unruh (11/9/3 syöttöä) olivat väkevällä pelipäällä keskiviikon koitoksessa.

Vilppaan hyökkäyspelin moottori, takamies Juwan Staten heitti vierailijoille 18 pistettä ja jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä. Kaksinumeroiset pistelukemat heittivät myös Juho Nenonen (15/4/2 riistoa) sekä Okko Järvi (11).