Mäkelänrinteen lukion tyttöjen ja poikien joukkueet päättivät koululaisten MM-kilpailut pronssimitaleille Kroatiassa.

Märskyn pojat kaatoivat pronssiottelussa isokokoisen Saksan lukemin 46-43. Suomi pääsi hyödyntämään nopeuttaan ja laajaa kokoonpanoaan halliten ottelua kolmannen erän notkahdusta lukuun ottamatta.

– Lähdimme peliin 12 pelaajan rotaatiolla ja se kannatti, tämä jos mikä oli joukkuevoitto! Ollaan todella pysytty joukkueena kokoa ajan ja lisäksi on ollut upeaa huomata loistava Märsky-henki täälläkin. Pojat ovat kannustaneet tyttöjä ja päinvastoin upealla tavalla, hehkutti poikien joukkueen päävalmentaja Juha Dahlström Koripalloliiton tiedoteessa.

Suomen joukkueesta Erik Waxlax dominoi jälleen takakenttää ja Mikael Jantunen (9/13) korien alustoja. Myös Ville Tahvanainen (17/4) lukeutui onnistujiin vahvalla kaukoheittopelillään.

Tytöt kohtasivat pronssiottelussa Israelin, joka joutui antautumaan Märskylle lukemin 61-51. Ottelu eteni tasalukemissa, kunnes Sara Bejedi (8/5) käynnisti suomalaisten kolmosten putken, jota erinomaisen pelin pelannut Anna Kahelin (17/4) jatkoi. Korin alla Israel sai tuntea Elina Ariken (8/11) ja Lotta-Maj Lahtisen (13/13/4 riistoa) kovuuden.

– Tämä oli ihan mieletön suoritus. Voimme olla ylpeitä kaikista näistä tytöistä, ja tietysti on hienoa huomata, että panostus naiskorikseen alkaa tuottaa tulosta, päävalmentaja Pekka Salminen iloitsi.

– Turnaus oli upea kokemus ja MM-pronssi on arvokas suoritus myös Mäkelänrinteen lukiolle. Saavutus osoittaa myös HBA:n ohjelman hienouden – pojat ovat näyttäneet esimerkkiä ja tytöt seuraavat kovaa vauhtia perässä.

Koululaisten MM-kilpailut on pitkän perinteen turnaus, jossa Mäkelänrinteen lukion pojat saavuttivat viime vuonna hopeaa. Tytöt sijoittuivat vuosi sitten 10:nneksi. Turnaus on vuosien aikana muuttanut hieman muotoaan ja yhä useammassa maassa joukkueet koostuvat Mäkelänrinteen ja HBA:n tapaisista joukkueista.