Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen ensimmäinen ottelu Islannin Reykjavikissa pelattavassa kolmen joukkueen turnauksessa oli voitokas, kun maanantai-iltana Sudenpennut raastoivat puolustuksellaan 68-86 (34-45) -voiton Israelista. Kyseessä oli Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen kautta aikojen ensimmäinen voitto Israelista.

Suomi onnistui kasaamaan puoliajalle mennessä kymmentä pistettä hipovan johdon, mutta kolmannella neljänneksellä Israel rokotti parista peräkkäisestä menetyksestä eron viiteen 48-53. Puolustuksen ryhdistäytyminen oli tarvittava lääke, kun Suomi nappasi stoppeja toisensa perään ja äityi 11-2-juoksuun, eikä Israelista ollut enää voittotaisteluun.

– Lyhyen leirityksen jälkeen yllättävän valmista pelaamista, mikä näkyi erityisesti puolustuspäässä. Meillä on valmiudet toteuttaa susipelaamisen kivijalkoja eli sideline-puolustusta ja baseline-tuplausta, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa..

– Ensimmäisellä puoliajalla jouduimme palloskriinitilanteiden jälkeen liian helposti rotaatioihin ja sitä lähdimme korjaamaan toiselle puoliajalle. Kun vaihdoimme enemmän palloskriinejä, niin Israel passivoitui ja alkoi pelaamaan palloa sisälle. Tuplaaminen aiheutti vastustajalle suuria ongelmia. Saimme sitä kautta riistoja ja pääsimme juoksemaan kenttää.

Suomen rutinoitunut takamieskolmikko Edon Maxhuni (19/2), Aatu Kivimäki (10/2/3 syöttöä) ja Kannelmäen pikkupiru Lassi Nikkarinen (11/1/5 syöttöä) hoitivat ottelussa omat tonttinsa oivasti. Myös Lasse Gummerus (13/4) ja ensimmäisen maaottelunsa pelannut Valtteri Leppänen (5/1) esiintyivät edukseen. Israelilta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Yovel Zoosman (15/7) ja Daniel Koperberg (11/4).

Suomi kohtaa tiistaina Reykjavikissa Ruotsin kello 20:00 Suomen aikaa. Islannin koripalloliitto lähettää ilmaisen live-lähetyksen turnauksen jokaisesta ottelustaan kotisivuillaan osoitteessa http://www.kki.is/.
Ottelutilastot