Salon Vilppaan Korisliigajoukkueen valmennuskuviot ratkesivat viikonlopun aikana. Perniön Urheilijoiden päävalmentajaksi siirtyneen Toni Nymanin korvaa 27-vuotias liikuntatieteiden kandidaatti Juuso Konttinen.

Suomen U15-poikien maajoukkueen valmennustiimissä mukana oleva Konttinen muuttaa Saloon Jyväskylästä heinäkuussa ja ottaa edustusjoukkueen kakkosvalmentajan roolin ohella vastuulleen seuran A-poikien ykkösjoukkueen valmennuksen.

”Motoriikkaguruksi” tituleerattu Konttinen valmistui Jyväskylän liikuntatieteelliseltä pääaineenaan valmennus- ja testausoppi ja hän suoritti HKVT-tutkinnon vuonna 2016. Valmennuskokemusta löytyy oman peliuran ohella HoNsU:n naisista C-poikiin ja Tapiolan Hongan B-tytöistä Jyväskylä Basketball Academyyn, jossa hän toimi Mikko Tupamäen valmennustiimissä viime kaudella. Konttinen pelasi I divaria vielä kaudella 2014-2015 HoNsU:n paidassa, mutta valmennus vei lopulta voiton.

– Asun vielä Jyväskylässä, mutta heinäkuun aikana on tarkoitus tuoda muuttokuorma Saloon. Odotan tosi paljon, että päästään tekemään töitä yhdessä Joonas Iisalon ja joukkueen kanssa. Olen seurannut Vilppaan toimintaa jo pitkään ja erittäin positiivinen kuva tekemisestä on jäänyt. Joonaksen kanssa asioita on jo käyty läpi ja tulen auttamaan päävalmentajaa etenkin scouttauksessa ja tiettyjen pelaajien henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä. Ohjelmaan kuuluvat myös Vilppaan Akatemian aamutreenit ja A-poikien ykkösjoukkueen päävalmentajana toimiminen yhdessä Jere Anttilan kanssa. Tosi innolla lähden kohti ensimmäistä liigakautta, Konttinen myöntää Vilppaan tiedotteessa.

Viime viikonloppu sujui mieheltä Tanskassa, jossa hän oli Suomen U15-poikamaajoukkueen valmennusryhmässä yhdessä Petka Lehtisen ja Arttu Mannelinin kanssa.

– Juuso on valmentajana erittäin analyyttinen, ahkera ja tiedonnälkäinen. Hän on koulutettu ja ikäänsä nähden jo kokenut valmentaja. Hänellä on korkea ymmärrys koripallosta ja urheilusta ylipäätänsä. Odotan yhteistyötä hänen kanssaan paljon ja uskon hänen täydentävän staffiamme erinomaisesti omalla persoonallaan, arvioi Joonas Iisalo kakkosmiestään.