Suomen koripallomaajoukkue pelasi kesän kolmannen harjoitusottelun lauantaina, kun se kohtasi Israelin. 92-97-tappioon päättyneessä ottelussa Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi näki sekä hyviä että huonoja asioita.

Suomi aloitti Pietarissa pelatun turnauksessa tappiolla Venäjälle ja pelit jatkuivat lauantaina Israelia vastaan.

– Eilen oli vastassa fyysisempi joukkue ja tänään liikkuvampi joukkue. Petrasimme levypalloissa ja pallonkäsittelyssä, mutta vastaavasti jouduimme puolustuksessa moneen otteeseen perässäjuoksijaksi, Tuovi analysoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Alku oli karmea, mutta toisella puoliajalla onnistuimme voittamaan tilanteita, ja siitä syystä pääsimme pelaamaan voitosta.

– Saimme hyökkäyspäässä poikkeuksellisen kivasti koreja toisella puoliajalla lähietäisyydeltä, ja Shawn Huffin tasonnousu eilisestä oli huikea näytös. Calle Lindbom ansaitsee erityismaininnan siitä, miten hän toi erikoisosaamisensa levypallopelissä joukkueen hyödyksi.

Susijengi jatkaa ensi viikolla EM-kisakuntonsa hiomista Italian Sardiniassa, Cagliarin kaupungissa, missä joukkue mm. kohtaa Italian ja tulevien EM-kibsojen toisen isäntäjoukkueen, Turkin.

Vaikka susien voittotili on toistaiseksi tältä kesältä avaamatta, Tuovi huokuu luottamusta prosessiin.

Teemu (Rannikko) ja Lauri (Markkanen) saatiin peliin mukaan vasta tällä viikolla ja romanssi on vasta alussa. Lähiviikkoina päästään jatkamaan lisää ulkomaanleireilyä, ja jokainen päivä, harjoitus ja ruokailukin tulee olemaan arvokas, Tuovi kommentoi.

– Onhan meillä tässä vielä iso työnsarka, mutta niinhän se on monella joukkueella. Nyt pysytään yhdessä ja jatketaan huolellisesti samaa päämäärää kohti.