Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat alkoivat voitokkaasti, kun Sudenpennut murskasivat Bulgarian selvin numeroin 41-87 (26-44). Koko parketin kuningatar oli Awak Kuier, joka tehtaili hurjat 25 pistettä, 20 levypalloa ja yhdeksän torjuntaa vain 21 peliminuutissa.

Alkukangertelun jälkeen Sudenpennut sai pelinsä rullaamaan, kun puoliaikaan mennessä Suomi keräsi 20 pistettä hipovan johdon. Lopullisen niitin suomalaiset löivät toisella puoliajalla, kun Bulgaria jäi 20 minuutissa vain 15 pisteeseen.

– Alku oli hermostunut, mikä on luonnollista turnauksen alussa. Pääsimme ensimmäisen jakson aikana, tai viimeistään sen jälkeen, pelin päälle. Viimeistelimme mallikkaasti läheltä koria ja pystyimme puolustamaan vastustajan hyviltä korintekopaikoita pois, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

Suomelta hyökkäyspäässä vastuuta kantoi oivasti mm. Alexandra Ailus (14/3), kun taas puolustuspäässä erottuivat Ebba Pekonen (8/4/3 syöttöä/7 riistoa) ja Noora Markkanen (14/6/3 syöttöä/6 riistoa).

Koko kentän ylivoimainen ykkönen oli kuitenkin Kuier, jonka yhdeksän torjuntaa nostavat hänet Suomen maaotteluennätyksien kaikkien aikojen tilastoissa jaetulle ykkössijalle yhdessä Heikki Järnströmin kanssa. Kahdellakymmenellä levypallolla Kuier taas nousi jaetulle neljännelle sijalle. Ykkössijaa hallussaan pitää Heli Raukanoja (26 levypalloa) takanaan Auli Nyman (22) ja Tuuli Menna (21).