KTP on matkustanut Pohjois-Italiaan jo maanantai-aamuna ja on valmiina kohtaamaan Reggio Emilian Suomen aikaa klo 21.30 alkavassa EuroChallenge-ottelussa.

Reggio Emilia lähti EuroChallengen E-lohkoon ennakkosuosikkina ja on myös lunastanut odotukset. Ainoan tappion se on kärsinyt Karhuvuoressa kuukauden takaisessa huippuottelussa. Tuolloin KTP:n Chris Owens oli hurjassa vireessä iskien näyttävästi 27 pistettä, Sharaud Curryn säestäessä 13 pisteellä ja seitsemällä syötöllä. Italialaisten riveistä Timo Heinonen piti hyvin aloittaneen James Whiten lopulta siedettävissä 19 pisteessä ja väkivahva Greg Brunner runnoi 18 täppää.

Tuo peli on tietenkin molemmissa leireissä unohdettu ja tänään pelataan jo jatkopaikasta. Kotijoukkue Reggiana varmistaisi voitolla lohkon ykköspaikan ja vierasvoitto taas kohentaisi lohkokakkosena olevan KTP:n asemia. Vierastappiokaan ei kuitenkaan vielä vesittäisi KTP:n jatkotoiveita, joten joka tapauksessa 17.12 pelattavaan Okapi Aalstar – KTP-Basket jää iso panos.

KTP:ltä on sivussa illan ottelusta olkapäätään paranteleva Ryan McDade, joten härkämäisen Brunnerin pysäyttämiseksi tarvitaan muiden apuja. Sami Toiviainen on kaavaillut tehtävää ainakin Jukka Matiselle.

– Jukka saattaa hyvinkin aloittaa Brunnerin kanssa. Häntä ei saa päästää postiin, eli pallo mahdollisimman kauas korista, tai ei ollenkaan, Toiviainen kertoo KTP:n sivuilla.

Viime kaudella NBA-seura New York Knicksissä merkittävässä roolissa pelannut White on myös Toiviaisen papereissa merkitty mies.

– Hän on pelannut viime aikoina hyvin ja varsinkin osunut kauempaa. Timin [Heinonen] ja Ryanin [Ayers] tehtäväksi jää ottaa Whitelta helpot ajot ja postit pois.

Edellisestä kohtaamisesta puuttunut pelintekijä Andrea Cinciarini on nyt mukana ja aiheuttaa Toiviaiselle lisää päänvaivaa. Italian maajoukkuepointti on tuttu mies syksyn EM-kisoista ja hän olikin isossa roolissa myös kaatamassa Susijengiä. Toiviainen on tutkinut Cinciarinin kuviot tarkasti, mutta mitään mullistavia erikoistoimenpiteitä hänen pelaamisensa ei aiheuta.

– Pelaamme samalla tavalla kuin aiemmin, mutta häntä ei saa päästää syvälle alueellemme ajelemaan ja järkkäämään heittopaikkoja muille.

Coby Karl on kärsinyt loukkaantumisesta, joten niin ikään amerikkalainen Troy Bell aloittanee tänään. Ailahteleva jenkkitakamies oli antisankari Kotkassa, mutta on viime aikoina ollut hyvässä vireessä. Toiviainen tietää Bellin vastuun kasvaneen.

– Tiedämme mitä Bell osaa. Yksi vastaan yksi -puolustuksen täytyy toimia ja heitoissa pitää olla käsi naamalla.

Viisikon täydentänee 203-senttinen nuori latvialainen, Ojars Silins. Toiviaisen kommenteista saa kuvan yksipuolisesta pelaajasta.

– Heitto pois Silinsiltä, ei siinä muuta.

Reggio Emilialta löytyy lohkon muiden joukkueiden tapaan penkiltä kotimainen kolmostykki, kun 46 prosenttisesti ja EuroChallengessa peräti 57 prosenttisesti osunut Michele Antonutti. Edellisessä kohtaamisessa 202-senttinen Antonutti kuritti KTP:tä sataprosenttisesti kahdella yrityksellään. 214-senttinen Riccardo Cervi näkee varmasti vieläkin painajaisia Owensin runtattua kaksi kovaa donkkia miehen naamaan kuukausi sitten.

KTP:ltä Ryan McDade siis puuttuu tänään kokoonpanosta, joten taistelijaluonnetta pitää löytyä nyt muista. Kapteeni Michael Poundsin paluu tuo varmasti oman lisänsä myös asennepuolelle. Aleksi Akpaso on ollut flunssan kourissa, mutta pelannee illalla. Muilta osin joukkue on terve ja valmis yllättämään kovan italialaisryhmän uudestaan.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.30 Reggio Emilian kotihallissa, PalaBigissä.