Petteri Koposen BC Himki kuritti Itä-Euroopan VTB-liigan alkulohkon ottelussa Volgogradia kotonaan 99–78 (60–45) Koposen kuuluessa taas joukkueensa parhaimpien pelaajien joukkoon. Espanjassa Joonas Cavén naulasi kuusi pistettä FIATC Joventut Badalonan nauttiessa kolmannen perättäisen voittonsa.

Volgogradin ”Punainen Lokakuu” onnistui saamaan heittopelinsä kulkemaan BC Himkin pelättyä puolustusta vastaan, mutta vastapainoksi Himki alkoi latoa palloa pussiin kaksin verroin ja pommitti jo pelin avauspuoliskolla 60 pistettä.

Himki karkasi Volgogradista 15 pisteen johtoon jo taukoon mennessä ja sai puolustuspäänsä ojennukseen toisella puoliajalla, ja ylivoimaiset voittolukemat 99–78 (60–45) merkitsivät Himkille jo 11. perättäistä voittoa putkeen VTB-liigassa.

Joukkueensa parhaan korintekijän titteliä hallitseva Petteri Koponen sivalsi 24 minuutissa 13 pistettä, noukki viisi levypalloa sekä jakeli kuusi namupassia joukkuetovereilleen.

Himki kohtaa seuraavassa ottelussaan Liettuan pronssijoukkueen, Eurocupissa Bisonsia vastaan kahdesti otelleen Neptunas Klaipedan. Jos Himki voittaa Klaipedan, joukkue sivuaa VTB-liigan historian pisintä voittoputkea.

Joonas Cavén sai jälleen mukavasti peliaikaa Espanjan ACB-liigaa edustavan FIATC Joventut Badalonan riveissä, kun Badalona kuittasi kolmannen perättäisensä voittonsa masentamalla Bilbaon 80–70 (42–34).

Pyrintö-kasvatti Cavén huhki kentällä runsaat kymmenen minuuttia ja osui kahdesti kolmoskaaren takaa keräten yhteensä kuuden pisteen saaliin. 211-senttinen laiturilupaus noukki myös kaksi levypalloa.

Joventut nousi voitollaan ACB-liigan pudotuspeliviivan yläpuolelle. Joukkue on voittanut kahdeksan ja hävinnyt seitsemän ottelua.

ACB:n kärjessä jatkaa tappioton Real Madrid.