Kataja ja Pyrintö kohtaavat kolmannessa finaalissa lauantaina Tampereella. Kataja vei toisen ottelun nimiinsä ja yksi voiton ratkaisevista seikoista oli Pyrinnön amerikkalaiskolmikon pysäyttäminen.

Vesa Mäkäläinen on tyytyväinen siihen miten Kataja pystyi tylsyttämään Pyrinnön syömähampaat.

– Pyrinnöllä on todella kova amerikkalaiskolmikko, ja siihen vielä Antero Lehto päälle. Jos näistä pelaajista saa kaksi tai kolme pois mukavuusalueeltaan, voiton mahdollisuudet lisääntyvät merkittävästi. Lehtoa emme saaneet keskiviikkona kuriin, mutta amerikkalaispelaajat kyllä, Mäkäläinen arvioi Basket.fin sivuilla.

Mäkäläinen jakaa tunnustusta Damon Williamsille, jota hän pitää Korisliigan yhtenä parhaista ulkomaalaispelaajista – yhä tänä päivänä, kun Williamsilla on mittarissa 40 vuotta.

– Damon on erinomainen pelaaja, joka osaa lukea vastustajaa ja tietää sen perusteella, miten hyökätään, Mäkäläinen kehuu.

– Damon osaa syöttää ja löytää vapaat pelaajat sekä luoda oman korintekopaikkansa. Hänet pitää ohjata heikommalle puolelle ja uskoa, että jalat riittävät. Ei se kaveri ole turhaan kahta mestaruutta voittanut, Mäkäläinen muistuttaa.